Mladí hokejisti hviezdami draftu nováčikov NHL, Slafkovský a Nemec to dokázali!

NETKY.SK • 8 Júl 2022, 06:06 • 2 min
Mladí hokejisti hviezdami draftu nováčikov NHL, Slafkovský a Nemec to dokázali!

BRATISLAVA - Mladý talent Juraj Slafkovský sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta draftu.

slovakia

left justify in out

Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa stal jednotkou draftu nováčikov zámorskej hokejovej NHL, dvojkou je obranca Šimon Nemec. Vo štvrtok si krídelníka Slafkovského v montrealskej hale Bell Centre vybral domáci klub Montreal Canadiens.

 

Osemnásťročný Košičan prekonal slovenský rekord Mariána Gáboríka z roku 2000, kedy si ho vybral z 3. pozície klub Minnesota Wild. Aj na druhom poste zaznelo meno slovenského hokejistu, tím New Jersey Devils siahol po bekovi Nemcovi.

 

„Keď som počul, že prvý výber je zo Slovenska, zostal som ochromený," zneli prvé slová Slafkovského už v drese Canadiens. Mladému slovenskému krídelníkovi medzi prvými blahoželal aj skúsený obranca Zdeno Chára.

 

img


Juraj Slafkovský hral na klubovej úrovni doteraz vo fínskom TPS, v sezóne 2021/2022 však vynikal v ofenzíve vo farbách seniorskej reprezentácie. Vo februári sa stal ako sedemgólový hráč najužitočnejším hráčom ZOH 2022 v čínskom Pekingu na ceste Slovákov za bronzom, na MS vo Fínsku bol najproduktívnejším hráčom tímu SR.
 

obrazok

 

Dvojkou draftu sa stal osemnásťročný bek Šimon Nemec. Ten tiež neskrýval radosť. 

 

„Som prekvapený, je to naozaj úžasné. Skutočnosť, že Slováci sú na prvom a druhom mieste draftu, to je niečo neskutočné," povedal talentovaný hráč, ktorý sa narodil v Liptovskom Mikuláši. Nemec doteraz na klubovej úrovni hral za mužov HK Nitra. Nemec rovnako ako Slafkovský reprezentoval Slovensko na februárových ZOH 2022 aj MS 2022.

 

Prečítajte si aj: Bittó Cigániková zo SaS s tvrdým odkazom hnutiu Borisa Kollára



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies