Mladí futbalisti remizovali na majstrovstvách s Hondurasom

NETKY.SK • 20 Október 2013, 20:00 • 2 min
Mladí futbalisti remizovali na majstrovstvách s Hondurasom

ABÚ ZABÍ - Slovensko potrebuje na vytúžený postup do osemfinále vyhrať v najbližšom zápase.

slovakia

left justify in out

Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov remizovala v nedeľu s Hondurasom 2:2 v jej druhom zápase základnej A-skupiny na majstrovstvách sveta v Spojených arabských emirátoch.

Zverenci trénera Ladislava Pecka po 1. polčase prehrávali 0:1, v druhom dejstve dvoma gólmi Tomáša Vestenického otočili zápas, no v nadstavenom čase stratili výhru po zmätku vo vlastnej šestnástke.

Slovensko potrebuje na vytúžený postup do osemfinále, kam sa dostanú prvé dva tímy z každej zo šiestich štvorčlenných skupín plus najlepší štyria z tretích miest, vyhrať v najbližšom zápase. Ten mladí Slováci odohrajú na rovnakom štadióne v stredu 23. októbra o 18.00 SELČ proti domácemu výberu SAE.

Zverenci trénera Ladislava Pecka mali v nedeľu na štadióne Mohammeda Bin Zayeda v Abú Zabí  síce prvých 20 minút územnú prevahu, ale chýbala im finálna fáza. Vedeli loptu získať, podržať, prihrať si ju medzi šestnástkami, ale posledná prihrávka im chýbala. V 7. minúte v prvej vážnejšej šanci Haraslín trafil iba obrancu, potom mal náznak aj Hromada, ani padajúci center Špaleka do siete neprenikol. V 20. minúte paradoxne Slováci inkasovali z kopačky Rembrandta Floresa, keď po rýchlej akcii zakončil Elis, brankár Junas loptu vyrazil presne k Floresovi a ten nezaváhal. Slováci sa po góle dostali do útlmu, chýbala im kreativita, hoci boli opticky lepší. Honduras bol v týchto fázach na koni, hrozil z brejkov, v 30. minúte Velasquez trafil pravú tyč slovenskej brány. V 36. minúte dal Hromada gól, ale pre ofsajd neplatil, v 43. minúte sa neujala ani ďalšia strela Slovákov.

Ale nástup do druhého dejstva Slovákom vyšiel excelentne, Vestenický v 48. minúte zo šestnástky nádherne vonkajším priehlavkom poslal loptu nechytateľne pod brvno Hernandezovej brány - 1:1. Peckovci určovali tempo hry, brzdili ich však zbytočne nepresné prihrávky. Ale otočiť zápas sa im podarilo v 57. minúte, keď po dlhej lopte od Hromadu za obranu našprintoval Vestenický a precíznym tvrdým umiestneným zakončením nedal brankárovi Hondurasu žiadnu šancu. A Vestenický mohol v 66. minúte dosiahnuť hetrik, pokúsil sa o pohotové zakončenie z prvej, ale lopta mu nesadla.

O pár okamihov po desiatom rohu Slovákov Vavro zobral loptu z hlavy Vargu, takže vedenie o dva góly nebolo. V 75. minúte opäť aktívny Vestenický sa pekne pokúsil obstreliť brankára súpera, ten ale loptu vyrazil. V záverečných minútach Slováci sami zbytočnými chybami v obrane dostávali súpera do tlaku, v 75. minúte Junas takmer odrazil loptu od Ramosa do vlastnej siete. V 87. minúte Elis hlavičkoval tesne vedľa ľavej tyče Junasovej brány. Napokon to Slováci pokazili v úplnom závere, keď po rohu v 90.+2 minúte a zmätkoch v obrane Bodden trafil k tyčke presne - 2:2. V 90.+4 minúte mohol predsa len streliť víťazný gól Grič, ale jeho tečovanú strelu končekmi prstov vyrazil gólman Hondurasu na roh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies