Mladí členovia britskej kráľovskej rodiny odštartovali kampaň o duševnom zdraví

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 20:30 • 2 min
Mladí členovia britskej kráľovskej rodiny odštartovali kampaň o duševnom zdraví

LONDÝN - Princ William s manželkou Kate a bratom Harrym vyzvali dnes Britov, aby zahodili svoje predsudky v otázkach duševného zdravia. Trojica mladých členov kráľovskej rodiny dnes v Londýne odštartovala dosiaľ najväčšiu spoločnú neziskovú kampaň s názvom Heads Together, informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V rámci projektu Heads Together budú vojvoda s vojvodkyňou z Cambridgea a princ Harry spolupracovať s charitatívnymi organizáciami, aby "zmenili národný dialóg o duševnom zdraví", píše sa vo vyhlásení Kensingtonského paláca.

 

"Znova a znova sme videli, že neriešené problémy duševného zdravia sú jadrom jednej z našich najväčších sociálnych výziev," prihovára sa William v spoločnom prehlásení s Kate a Harrym. "Heads Together chce, aby ľudia začali rozprávať. Čím viac budeme hovoriť o duševnom zdraví, tým normálnejšou témou sa to stane, a tým viac sa budeme môcť otvoriť a vyhľadať pomoc."

 

Harry si v rámci dnešného spustenia tejto kampane zahral skladaciu hru jenga, ktorú používajú niektorí špecialisti v oblasti duševného zdravia ako terapeutickú pomôcku. Kate a William si zasa vyskúšali boxovanie, aby ukázali, za aké dôležité sa pri dialógu o pocite duševného zdravia považuje šport a cvičenie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona