Mladému Bratislavčanovi hrozí 12 rokov za mrežami, mal lúpiť v herniach

NETKY.SK • 5 Január 2016, 14:05 • 2 min
Mladému Bratislavčanovi hrozí 12 rokov za mrežami, mal lúpiť v herniach

BRATISLAVA - Pod hrozbou použitia zbrane mal vylúpiť dve herne a pri garáži jednej z bytoviek okradnúť a zraniť muža - takto si podľa vyšetrovateľa počínal dnes 27-ročný Bratislavčan Lukáš K. Za to, čo mal urobiť v rokoch 2013 a 2014, mu dnes v prípade preukázania viny hrozí až 12-ročný pobyt za mrežami.

slovakia

left justify in out

"Príslušníkom odboru kriminálnej polície sa podarilo objasniť prípady násilnej trestnej činnosti," informoval TASR bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

 

Lukáš podľa polície v júli 2013 vošiel okolo 7.00 h do jednej z herní na Ulici M. Sch. Trnavského. "Od jej zamestnankyne pod hrozbou použitia krátkej guľovej zbrane žiadal vydanie finančnej hotovosti do vopred pripravenej igelitovej tašky," priblížil hovorca. Podľa neho žena mu z obavy o svoj život dala 5336 eur a Lukáš z miesta ušiel.

 

V druhom prípade, v apríli 2014, mal Lukáš ukradnúť peniaze z herne na Nejedlého ulici. Krátko pred 4.30 h ich podľa polície opäť od zamestnankyne žiadal pod hrozbou použitia zbrane. "Keďže pracovníčka finančnú hotovosť vydať odmietla, menovaný ju násilím odsotil smerom na barový pult, o ktorý si udrela hlavu," priblížil Szeiff s tým, že z priestoru barového pultu mal potom Lukáš zobrať 1256 eur.

 

Tretí skutok mal Bratislavčan spáchať v júli 2014. Krátko pred 6.00 h pri garáži jedného z obytných domov na Bošániho ulici podľa polície udrel do hlavy muža, ktorý potom spadol na zem. "Vo fyzickom napádaní pokračoval a na zemi poškodeného niekoľkokrát opakovane udieral do oblasti hlavy," uviedol hovorca s tým, že Lukáš mužovi odcudzil "ľadvinku" s peniazmi, osobnými dokladmi a platobnými kartami, čím mu spôsobil škodu viac ako 1000 eur.

 

"Vyšetrovateľ vzniesol voči menovanému obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného závažnejším spôsobom konania," uviedol Szeiff. Za uvedené konanie Lukášovi podľa hovorcu hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies