Mladému atentátnikovi na autobus futbalistov Borussie hrozí doživotie, dôvod prečo tak konal je absurdný

NETKY.SK • 8 Január 2018, 11:30 • 2 min
Mladému atentátnikovi na autobus futbalistov Borussie hrozí doživotie, dôvod prečo tak konal je absurdný

DORTMUND - Dvadsaťosemročný Sergej W., ktorý 11. apríla 2017 zosnoval bombový útok na autobus nemeckého futbalového klubu Borussia Dortmund, stojí pred súdom. Stále popiera úmysel zabiť.

slovakia

left justify in out

"Moje správanie hlboko ľutujem," povedal v pondelok pred súdnou porotou v Dortmunde. Zdôraznil, že nikoho nechcel zabiť a bomby boli "špeciálne navrhnuté, aby sa predišlo osobným škodám". Akciou chcel útok iba maskovať, aby zarobil špekuláciami na burze.

 

Podľa prokurátorov mohol týmto spôsobom získať okolo pol milióna eur. "Chcel som urobiť útok, aby BVB opustil Ligu majstrov, ale nechcel som nikoho vážne zraniť ani zabiť. Ospravedlňujem sa za to," bránil sa Sergej W.

 

img
Obžalovanému je kladené za vinu 28-násobný pokus o vraždu. Pri útoku sa zranil obranca mužstva Marca Bartra (musel sa podrobiť operácii ramena) a policajt. Obvinenému hrozí až doživotie. Podľa obhajcu po rozchode s priateľkou nevidel obžalovaný zmysel svojho života. 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies