Mladého Sýrčana v Nemecku obvinili z chystania bombového útoku v mene IS

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 19:14 • 2 min
Mladého Sýrčana v Nemecku obvinili z chystania bombového útoku v mene IS

MANNHEIM - Nemecké orgány obvinili 20-ročného muža zo Sýrie z plánovania teroristického útoku v mene organizácie Islamský štát (IS), pri ktorom malo zahynúť "najmenej 200 ľudí". Informovala o tom vo štvrtok spolková prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Sýrčan identifikovaný v súlade s nemeckými zákonmi na ochranu súkromia len ako Yamen A. chcel podľa zistení prokuratúry použiť výbušné zariadenia a nadviazať na "predošlé útoky IS v Európe", uviedla agentúra DPA.

 

Yamena A. zadržali ešte vlani v októbri na východe Nemecka v meste Schwerin. Na internete si údajne zisťoval, ako vyrobiť výbušné zariadenia, nie je však známe, kde alebo kedy plánoval svoj útok spáchať.

 

Nemecko je v stave vysokej pohotovosti od útoku kamiónom na jeden z berlínskych vianočných trhov z roku 2016, keď zahynulo 12 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Páchateľom bol neúspešný žiadateľ o azyl tuniského pôvodu Anis Amri, ktorého po niekoľkých dňoch na úteku zastrelili policajti na predmestí Milána. K Amriho činu sa prihlásila teroristická organizácia IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies