Mladého Alžírčana zbavili obvinenia z účasti na sexuálnych útokoch v Kolíne

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 19:23 • 2 min
Mladého Alžírčana zbavili obvinenia z účasti na sexuálnych útokoch v Kolíne

KOLÍN NAD RÝNOM - Súd v Kolíne nad Rýnom zbavil dnes obvinenia zo sexuálneho nátlaku 26-ročného Alžírčana, ktorý sa údajne podieľal na hromadnom prepadávaní žien počas osláv príchodu nového roka v tejto západonemeckej metropole.

slovakia

left justify in out

Podľa rozhodnutia, o ktorom informuje agentúra DPA, nie sú žiadne dôkazy o tom, že by bol tento muž jedným z násilníkov vyčíňajúcich v kolínskych uliciach. Prokuratúra tvrdila, že nemenovaný Alžírčan bol členom skupiny, ktorá počas silvestrovskej noci obkľúčila, obťažovala a okradla istú ženu, tá ho však na súdnom pojednávaní nespoznala.


Uvedený muž bol prvým, koho v súvislosti s udalosťami na prelome rokov obvinili zo sexuálneho zločinu. U obvineného našli mobilný telefón napadnutej ženy, načo sa bránil tvrdením, že ho kúpil od známeho. Súd mu uložil šesťmesačný podmienečný trest odňatia slobody za prechovávanie odcudzených predmetov a účasť na vlámaní do auta.


Nemecká polícia prijala po silvestrovskej noci stovky trestných oznámení, ktoré sa týkali skupinového prepadávania v uliciach Kolína nad Rýnom. Svedkovia týchto udalostí, pri ktorých násilníci ženy okrádali a sexuálne obťažovali, opísali páchateľov ako mužov severoafrického alebo arabského výzoru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona