Mladá žena jazdila napriek zákazu, súd jej uložil terst

NETKY.SK • 23 Január 2017, 16:08 • 2 min
Mladá žena jazdila napriek zákazu, súd jej uložil terst

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest 1 500 eur a zákaz viesť motorové vozidlá na dva roky za marenie výkonu úradného rozhodnutia uložil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 19-ročnej Barbore Uramovej z tohto mesta. Mladá žena priznala, že viedla osobné auto, hoci to mala od dopravnej polície zakázané. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor ani Uramová sa voči nemu neodvolali.

slovakia

left justify in out

Uramová v polovici decembra minulého roku viedla osobné motorové vozidlo BMW v Banskej Bystrici pri výjazde na rýchlostnú cestu R1. Hliadka Okresného dopravného inšpektorátu pri kontrole zistila, že v septembri Uramová dostala od tejto inštitúcie zákaz šoférovať na jeden rok. Porušením zákazu spáchala prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Súd jej trestným rozkazom uložil trest odňatia slobody na pol roka nepodmienečne, pretože šoférovala proti zákazu a navyše v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia za iný trestný čin.


Voči tomu Uramová podala odpor a na pojednávaní vinu priznala. Trest väzenia sa jej však zdal prísny a preukázala, že škodu spáchanú krádežou spláca v dohodnutých termínoch. Pri určovaní trestu súd zobral do úvahy priznanie, vek blízky mladistvému a Uramovej tvrdenie, že od 1. februára má trvalé a nie brigádnické zamestnanie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies