Mladá Východniarka si zo svadby urobila kšeft, čelí obvineniam z prevádzačstva

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 09:36 • 2 min
Mladá Východniarka si zo svadby urobila kšeft, čelí obvineniam z prevádzačstva

BRATISLAVA - Po účelovom sobáši obvinil vyšetrovateľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície 23-ročnú Sobrančanku z prevádzačstva.

slovakia

left justify in out

Mladá východniarka sa vlani v máji v ukrajinskom Mukačeve vydala za 39-ročného Ukrajinca. Novomanžel jej za to zaplatil 400 eur a koncom roka následne požiadal na michalovskom oddelení cudzineckej polície o udelenie trvalého pobytu na päť rokov.

 

Ako upozornila hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, polícia však musí podľa zákona dôkladne preveriť všetky skutočnosti uvádzané v žiadosti a  tomto prípade vyšlo najavo, že sa ide o účelový sobáš.

 

Cieľom týchto manželstiev je získať pobyt na území Slovenska, či iného členského štátu Európskej únie. Mladá žena je teraz stíhaná na slobode a hrozí jej trest na dva až osem rokov. Občan Ukrajiny bude vyhostený.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies