Mladá gymnastka má orgány 80-ročného človeka, priatelia jej chcú splniť zoznam prianí

NETKY.SK • 24 September 2015, 17:00 • 2 min
Mladá gymnastka má orgány 80-ročného človeka, priatelia jej chcú splniť zoznam prianí

MANCHESTER - Sonny Lang (22) podstúpila pre cystickú fibrózu transplantáciu srdca a pľúc, ešte keď mala len štyri roky, a lekári si mysleli, že sa dožije najviac 14 rokov. Sonny si prisahala, že bude žiť normálny život, držala sa vo forme, bicyklovala, plávala, posiľovala a dokonca súťažila v britskom gymnastickom družstve.

slovakia

left justify in out

Počas dovolenky na Kréte dostala zápal pľúc a orgán skolaboval. Vrátila sa do Británie, no lekári v nemocnici Wythenshawe v Manchestri jej odmietli vykonať ďalšiu rizikovú transplantáciu, pretože jej srdce a pľúca sú slabé ako orgány 80-ročného človeka.

 

Mladá gymnastka si vytvorila zoznam prianí, ktoré si chce splniť v nevedomosti, ako dlho ešte bude žiť. Jej priatelia a spolužiaci sa snažia vyzbierať peniaze aby jej tieto sny splnili. Medzi jej túžby patrí výlet do Disney Landu na Floride, let teplovzdušným balónom, naučiť sa šoférovať, pozrieť si zápas wrestlingu v Leedse a jej životný sen pracovať so slonmi.

Jej matka Anna (49), ktorá prevádzkuje kateringovú a upratovaciu firmu vraví: "Sonny bola najmladšia pacientka s cystickou fibrózou, s transplantáciou srdca a pľúc bolo v tej dobe veľa problémov. Lekári nás varovali, aby sme boli opatrní, pretože by jej orgány mohli zlyhať kedykoľvek v priebehu prvého roka, a na život je dali maximálne desať rokov."

 

"Žije tak akoby mal byť každý deň jej posledným,“ pokračuje jej mama.  "Robíme všetko preto, aby si mohla užívať život čo najviac, a chceme sa s ňou tešiť. Pacient s transplantovaným srdcom a pľúcami dosial prežiť najviac 20 rokov a Sonny je tomu už veľmi blízko."

Rodina a známy sa ju preto snažia potešiť splnením je zoznamu prianí. ,,Túžim sa starať o slony ale mama tvrdí, že som príliš malá a zašliapli by ma,“ dodáva na záver Sonny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies