Mladá Sheila, ktorá sa vyhrážala prezidentke Čaputovej, podstúpi psychiatrickú liečbu

NETKY.SK • 8 September 2021, 06:49 • 2 min
Mladá Sheila, ktorá sa vyhrážala prezidentke Čaputovej, podstúpi psychiatrickú liečbu

BRATISLAVA - Táto mladá žena sa v minulosti preslávila neslávnym videom, kedy pomočila a spálila Korán.

slovakia

left justify in out

Sheila Szmereková musí absolvovať ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou, ktoré jej nariadil na začiatku augusta Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Rozhodol o tom koncom augusta Najvyšší súd (NS) SR. Informovala o tom jeho hovorkyňa Alexandra Važanová.

 

img

 

"NS SR na svojom neverejnom zasadnutí 31. augusta, v konaní o uložení ochranného psychiatrického liečenia ústavnou formou, sťažnosť Sheily S. proti uzneseniu ŠTS z 10. augusta zamietol," konkretizovala hovorkyňa. ŠTS vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a Szmerekovej uložil opäť ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou.

 

Mohlo by vás zaujímať: V prípade Sheily Szmerekovej, ktorá sa vyhrážala prezidentke, má súd opätovne rozhodovať o psychiatrickom liečení

 

Mladá žena v minulosti čelila obvineniu z extrémizmu, nebezpečného vyhrážania a iných trestných činov. Obvinenie jej zastavili v januári. Predtým bola aj väzobne stíhaná.

 

img

 

Národná kriminálna agentúra ju zadržala naposledy v októbri 2020 a obvinila z viacerých trestných činov. Vyhrážala sa prostredníctvom videa aj prezidentke SR Zuzane Čaputovej. V minulosti mala napríklad pomočiť a spáliť Korán.

 

Prečítajte si tiež: Súd odklepol psychiatrické liečenie pre Sheilu Szmerekovú, ktorá sa vyhrážala prezidentke

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies