Mladá Nemka nechce platiť vysoký nájom: Presťahovala sa do vlaku

NETKY.SK • 29 Február 2016, 18:30 • 2 min
Mladá Nemka nechce platiť vysoký nájom: Presťahovala sa do vlaku

BRATISLAVA - Platenie nájmu za byt je pre niekoho obrovská záťaž s ktorou sa musí každý mesiac vysporiadať.

slovakia

left justify in out

Leonie Müllerová (23) z Nemecka sa s tým vysporiadala síce trochu zvláštne, ale ako alternatívu vymyslela zaujímavú. 


Vzdala som svojho trvalého bydliska a svoj čas trávi cestovaním rýchlosťou 190 km za hodinu. Nemecká študentka sa rozhodla, že začne žiť vo vlaku. 
Namiesto mesačného nájomného za byt, ktorý bol pre ňu príliš vysoký, kúpila si ročný cestovný lístok a prakticky celý rok trávi vo vlaku. 


"Všetko to začalo sporom, ktorý som mala so svojím prenajímateľom," povedal Müller pre Washington Post.


"Okamžite som sa rozhodla, že v byte viac žiť nechcem a potom som si uvedomila. Vlastne som nechcela žiť nikde."


Loenie zaplatí za celoštátny mesačný lístok na vlak približne 300 eur, čo je stále menej, než koľko by dala za nájom bytu.  


Zo sebou nosí všetok svoj majetok. Šaty, tablet, počítač, študijný materiál a sanitárny vak. Na svoju hygienu používa kúpeľňu vo vlaku. Priznáva, že tento štýl má aj svoje výhody, pretože stihne precestovať veľa miest v krajine. Denne najazdí asi 800 kilometrov a navyše stihne navštíviť rodinu aj priateľov. 


"Vo vlaku sa cítim naozaj ako doma a môžem navštíviť oveľa viac priateľov a miest. Je to ako byť na dovolenke po celú dobu," povedala.

 

Pre nemeckú televíznu stanicu povedala: "Čítam, píšem, pozerám sa z okna a stretávam sa s milými ľuďmi. Vo vlaku je po celú dobu stále čo robiť."

 

Vo vlaku aj študuje. Svoje zážitky dokumentuje na svojom blogu, kde sa podelí o všetky skúsenosti.  "Chcem inšpirovať ľudí k otázke svojich zvykov a vecí, ktoré považujú za normálne," povedala Müllerová pre Washington Post.

 

"Existuje vždy viac možností, ako si človek myslí, ďalšie dobrodružstvo čaká hneď za rohom.  Za predpokladu, že ho budete chcieť nájsť."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies