Mladá Nemka bojujúca s Kurdmi zomrela počas útoku proti IS

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 15:00 • 2 min
Mladá Nemka bojujúca s Kurdmi zomrela počas útoku proti IS

BEJRÚT - Devätnásťročná Nemka zomrela v Sýrii počas bojov na strane kurdských síl bojujúcich proti militantnej organizácii Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie kurdských predstaviteľov a aktivistov.

slovakia

left justify in out

"Nemecká občianka Ivana Hoffmanová zomrela v sobotu v blízkosti sýrskej dediny Tall Tamir počas bojov v radoch kurdských Oddielov ľudovej sebaobrany (YPG)", uviedol hovorca YPG Nawáf Chalíl.
     

Podľa Chalíla bola Hoffmanová členkou Komunistickej strany Turecka (TKP) a približne pred pol rokom vstúpila do radov bojovníkov YPG.
     

Hoffmanovej smrť potvrdil šéf Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) Rámí Abdal Rahmán. Presné okolnosti Nemkinho úmrtia však nie sú jasné.
     

Ivana Hoffmanová sa narodila v Nemecku juhoafrickým rodičom a je prvou bojujúcou ženou a zároveň tretím cudzincom, ktorých smrť potvrdili po bojoch proti IS na strane kurdských jednotiek.     
     

V Sýrii sa v nedeľu uskutočnil aj útok spojeneckých vzdušných síl na ropnú rafinériu prevádzkovanú militantmi z IS. Pri nálete zahynulo približne 30 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies