Mladá modelka skoncovala so sociálnymi sieťami, vyzýva na návrat do skutočného sveta

NETKY.SK • 4 November 2015, 18:00 • 2 min
Mladá modelka skoncovala so sociálnymi sieťami, vyzýva na návrat do skutočného sveta

SYDNEY - Dospievajúca modelka sa rozhodla skoncovať s Instagramom a sociálne médiá nazvala "klamstvom" a "nezdravým svetom". Essene O'Neill (18) pochádzajúca z Austrálie si na sociálnej sieti nahromadila viac ako 500.000 obdivovateľov.

slovakia

left justify in out

O'Neill koncom minulého mesiaca vymazala viac ako 2000 svojich fotografií a zdá sa, že úplne zruší celý svoj účet. Uvedomila si, že fotky v skutočnosti nemajú žiaden skutočný účel a slúžia len na seba-prezantáciu. "Sociálne médiá nie sú skutočným svetom, je to len systém založený na spoločenskom uznaní, lajkoch, klamlivom úspechu nasledovníkov a egocentrizme. Bola som ako spotrebný tovar," povedala modelka.

 

Neskôr priznala, že za fotografiami je depresívna realita a zverejnila emotívne video, v ktorom komentuje skutočný svet v pozadí. S plačom vysvetlila, akým nepodstatným veciam ľudia venujú pozornosť, namiesto toho aby sa zamerali na skutočné problémy, ktoré trápia ľudí po celom svete. Ak navštívite jej webové stránky dnes, uvidíte príspevok: "Poďme hovoriť o niekom inom než o mne.  Chcem urobiť niečo radikálne, čokoľvek, niečo trochu iné. Chcem použiť svoju predstavivosť, svoju individuálnu myseľ, môj jedinečný pohľad na tento svet. Chcem sa venovať veciam, na ktorých naozaj záleží. Poďme sa baviť o skutočných zážitkoch a skutočných ľuďoch. Zmeňme pravidlá hry."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona