Mladá Holanďanka ušla džihádistom z Islamského štátu, doma ju zatkli

NETKY.SK • 2 August 2016, 11:53 • 2 min
Mladá Holanďanka ušla džihádistom z Islamského štátu, doma ju zatkli

AMSTERDAM - Mladá Holanďanka, ktorá tvrdí, že sa jej podarilo utiecť z územia Sýrie pod kontrolou Islamského štátu (IS), sa v pondelok večer vrátila do vlasti spolu so svojimi dvoma deťmi. Na letisku bola okamžite zadržaná, uviedol spravodajský server DutchNews.

slovakia

left justify in out

Laura Hansenová, 20-ročná matka dvoch detí, sa pred troma týždňami objavila v programe kurdskej televízie, kde tvrdila, že od septembra 2015 bola zadržiavaná v meste Rakka na severe Sýrie, ktoré je pod kontrolou džihádistov z IS. Tvrdila, že do Sýrie pricestovala proti svojej vôli, donútená manželom, a podarilo sa jej uniknúť s pomocou svojho otca a kurdských bojovníkov. DutchNews pripomenul, že podľa niektorých zdrojov opustila svojho zraneného muža, ktorý zostal v Sýrii.

 

Hansenovú v pondelok večer, po vystúpení z lietadla, zatkli holandské bezpečnostné zložky. Ide o štandardný postup voči osobám, ktoré sa vracajú z území pod kontrolou IS. Prokuratúra tvrdí, že mladá žena je podozrivá z členstva v teroristickej organizácii v Sýrii a bude podrobená vyšetrovaniu. Zatiaľ nie je jasné, či bude trestne stíhaná. Obe jej deti boli umiestnené do pestúnskej rodiny po získaní súhlasu jej zvyšnej rodiny v Holandsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona