Mladá Češka (15) dostala 4 roky: Mučila 10-ročnú školáčku, odsekla jej prst!

NETKY.SK • 9 September 2015, 06:30 • 2 min
Mladá Češka (15) dostala 4 roky: Mučila 10-ročnú školáčku, odsekla jej prst!

PRHA - Pätnásťročné dievča, ktoré vlani v októbri mučilo v lese v Brne desaťročnú školáčku a odseklo jej sekerkou prst na ruke, dostalo štvorročný trest väzenia. Vrchný súd v Olomouci ho dnes potvrdil a rozsudok nadobudol právoplatnosť, informoval server Novinky.cz hovorca súdu Vladimír Lichnovský.

slovakia

left justify in out

Prípadom sa súd vzhľadom na vek páchateľky a jej obete zaoberal za zatvorenými dverami. Hovorca dodal, že odsúdená si môže podať dovolanie na Najvyšší súd. Trest si odpyká vo väzení alebo v osobitnom oddelení pre mladistvých. Navyše ju súd zaviazal uhradiť náhradu škody vo výške 370.000 Kč.


Ak by bola plnoletá, hrozil by jej za pokus o vraždu dieťaťa až 20-ročný alebo výnimočný trest, uviedli Novinky.cz.


Páchateľka vylákala vlani v októbri školáčku do lesa, kde ju priviazala k stromu a mučila. Spôsobila jej nožom rezné zranenia a potom jej podľa televízie Nova odsekla sekerkou prst na ruke. Obeti sa podarilo utiecť, v šoku skončila v nemocnici.


U mučiteľky objavili po zadržaní prst jej obete.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies