Mláďa bizóna museli utratiť po tom, čo bolo v kontakte s ľuďmi

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 11:10 • 2 min
Mláďa bizóna museli utratiť po tom, čo bolo v kontakte s ľuďmi

BRATISLAVA - Zamestnanci Yellowstonského národného parku museli utratiť mláďa bizóna po tom, čo ho návštevníci strčili do kufra svojho auta aj napriek zákazu približovať sa ku zvieratám.

slovakia

left justify in out

Po kontakte s ľuďmi mláďa odmietlo vlastné stádo. Ako informovali pracovníci parku, udalosť je príkladom nevhodného, nebezpečného a nezákonného správania sa k divej zveri.


Návštevníci parku našli mláďa bizóna samé, a tak sa ho rozhodli previezť k zamestnancom parku. Ich konanie však spôsobilo, že tela zavrhla jeho matka a aj ďalšie pokusy rangerov o spojenie zvieraťa so stádom zlyhali. Navyše mláďa sa samé začalo pravidelne približovať k ľuďom a autám. "Približovanie sa k divým zvieratám môže drasticky ovplyvniť ich blaho a v tomto prípade aj ich prežitie," uviedli predstavitelia Yellowstonského národného parku vo vyhlásení. Medzi ďalšie nevhodné správanie označili aj kŕmenie zveri a fotografovanie sa s ňou. V parku pritom platí nariadenie, aby sa návštevníci nepribližovali k divej zveri na menej ako 23 metrov, v prípade vlkov a medveďov túto hranicu určili na 91 metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies