MKCR SR tvrdí, že generálnemu riaditeľovi STV Nižňanskému nič nesľúbilo

NETKY.SK • 24 September 2010, 07:01 • 2 min
MKCR SR tvrdí, že generálnemu riaditeľovi STV Nižňanskému nič nesľúbilo

MKCR SR tvrdí, že generálnemu riaditeľovi STV Nižňanskému nič nesľúbilo

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo kultúry a cestovného ruchu (MKCR) SR odmieta, že by generálnemu riaditeľovi Slovenskej televízie (STV) Štefanovi Nižňanskému v súvislosti s kompenzáciou za výpadok úhrad za služby verejnosti niečo sľúbilo. Rezort tak reagoval na dnešné Nižňanského vyhlásenie, že pokiaľ ide o financie pre STV, od MKCR SR nežiada nič viac a nič menej, než jej prináleží zo zákona a než jej bolo prisľúbené od Ministerstva kultúry SR.
      Súčasné vedenie podľa hovorkyne rezortu Evy Chudinovej nielenže nič Nižňanskému nesľúbilo, ale pri prvom stretnutí minister kultúry a cestovného ruchu Daniel Krajcer upozornil riaditeľa STV na to, že nemôže očakávať ďalšie finančné prostriedky. "Čo sa však týka prísľubov predchádzajúceho vedenia ministerstva, k tomu sa súčasné vedenie nebude vyjadrovať. Je to len dôkaz fungovania vzájomných vzťahov STV a predchádzajúceho vedenia rezortu," poznamenal minister Krajcer.
      Naďalej považuje za absurdné, aby v čase, keď každý rezort musí šetriť a znižovať výdavky, "chodil Nižňanský s nastrčenou rukou" a pýtal na tento rok ďalšie peniaze na fungovanie. "Riaditeľ STV stále niečo žiada a pritom strata v STV sa zvyšuje," dodal šéf rezortu kultúry.
      Pripomenul, že STV dostala od štátu na tento rok na základe zmluvy 12,5 milióna eur, čo je podľa Krajcera najviac za posledné roky. "Preto je nereálne, aby STV prichádzala na ministerstvo so žiadosťami o financie nad rámec schváleného rozpočtu len preto, že spôsobila stratu, ktorá možno dosiahne až 17 miliónov eur ku koncu roka. Preto od ministerstva kultúry a cestovného ruchu nie je možné očakávať ďalšie finančné prostriedky na tento rok," zdôraznil.
      Slovenská televízia má podľa Krajcera svoje orgány, ktoré zo zákona zodpovedajú za hospodárenie STV a mali konať v rámci svojich kompetencií. "Súčasný katastrofálny stav v STV je dôsledkom konania manažmentu a predovšetkým Rady STV a zároveň je ich zodpovednosťou," uzavrel minister.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies