MŠK Žilina - Spartak Trnava v 6. kole Corgoň ligy

NETKY.SK • 22 August 2011, 12:52 • 2 min
MŠK Žilina - Spartak Trnava v 6. kole Corgoň ligy

MŠK Žilina - Spartak Trnava v 6. kole Corgoň ligy

slovakia

left justify in out

img

Žilinčania, ktorí nastúpili v netradičnom rozostavení 3-2-3-2 od prvých sekúnd demonštrovali, že sa dnes budú snažiť o ofenzívne aktívny futbal. Po počiatočnom nápore domácich však Trnava vyrovnala hru a pod Dubňom sa začala medzišestnástková bitka o každý centimeter ihriska. Po dlhej dobe trochu zahrmelo až po Barčíkovom priamom kope, na ktorý si pred brankárom Raškom dobre vyskočil Střihavka, no rukavice trnavského gólmana boli napokon šikovnejšie ako hlava domáceho útočníka. Prvý polčas inak okrem prepracovaných taktických výkonov na oboch stranách vôbec nič futbalové nepriniesol.
      Domáci do druhého polčasu už nastúpili so štvoricou obrancov a zmenili spôsob hry, ktorý im v prvých 45-tich minútach nič nepriniesol. Už v 48. minúte sa spoza šestnástky oprel do lopty Majtán a Raška robinzonádou musel vyrážať na rohový kop. V 50. minúte sa kvôli dymovnici vhodenej zo sektora domácich fanúšikov musel zápas na pár minút prerušiť, ale pokračovalo sa bez ďalších komplikácií. Po hodine hry sa Žilinčania kombinačnou akciou na pravej strane dostali do šestnástky, Šulek mal čas aj priestor, vyskúšal strelu ľavačkou k bližšej žrdi, ale tesne minul. O štyri minúty neskôr rýchly Barčík ukradol loptu v strede poľa, obišiel si niekoľko hráčov a hodil to pred bránku do behu Střihavkovi, ktorého vo veľkej šanci vychytal pohotový brankár Raška, Žilina stupňovala svoju snahu. Na záverečných 30 minút naskočil v trnavskom drese do hry aj bývalý hráč Žiliny Oravec a v 74. minúte prvýkrát pohrozil svojím bývalým spoluhráčom, keď krížnou strelou z hranice veľkého vápna urobil prievan okolo Dúbravkovej ľavej žrde. Domáci odpovedali, keď Šulek z ľavej strany našiel v päťke dobre postaveného Ceesaya, lenže ten sa v rozhodujúcej chvíli pošmykol a bránu minul. Potom však prišiel rohový kop Trnavy - na Bicákov center si vyskočil Patrik Čarnota a výborne umiestnenou hlavičkou rozjasal päť stoviek hosťujúcich priaznivcov. Obrovskú šancu na vyrovnanie spálil už 91. minúte Střihavka, keď mu Lietava hlavou výborne sklepol loptu pred bránku priamo na nohu, lenže český legionár v rýchlosti nedokázal ani zakončiť. V samom závere sa o vzrušenie postaral domáci brankár Dúbravka, ktorý pri Barčíkovom rohovom kope vybehol dopredu ako pomoc z druhej vlny, najprv dvakrát vrátil odrazenú loptu do šestnástky a potom musel na pozícii obrancu šprintovať dozadu spolu s trnavským výpadom, v bráne ho pri Procházkovej strele zastúpil Pečovský.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies