Mjanmarsko zasiahol ďalší zosuv pôdy v oblasti jadeitových baní, vyžiadal si šesť životov

NETKY.SK • 27 Január 2016, 10:26 • 2 min
Mjanmarsko zasiahol ďalší zosuv pôdy v oblasti jadeitových baní, vyžiadal si šesť životov

RANGÚN - Najmenej šesť ľudí zahynulo dnes pri ďalšom zosuve banskej hlušiny, ku ktorému došlo v oblasti jadeitových baní na severe Mjanmarska. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na správy svedkov z regiónu.

slovakia

left justify in out

Ďalšie zo série podobných nešťastí sa stalo v ťažobnom regióne Hpakant v takzvanom Kačjinskom štáte. Do miestnej márnice po zosuve previezli šesť mŕtvych tiel, ale ďalších vyše desať ľudí môže byť ešte zavalených pod hlušinou.

 

Hpakant, nachádzajúci sa 950 kilometrov severovýchodne od najväčšieho mjanmarského mesta Rangún, je centrom finančne lukratívnej ťažby jadeitu. Ide o šiestu podobnú nehodu v tomto regióne od novembrovej tragédie, pri ktorej prišlo o život viac ako 100 ľudí.

 

Práve na severe Mjanmarska sa nachádzajú jedni z najkvalitnejších ložísk jadeitu na svete. Región však napriek tomu stále zostáva veľmi chudobný a obrovské zisky idú zväčša do rúk veľkých ťažobných spoločností, ktoré nezriedka vlastnia ľudia blízki mjanmarskej armáde alebo zločineckým kruhom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies