Mjanmarsko prepustilo na základe amnestie 153 Číňanov odsúdených na doživotie

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 08:46 • 2 min
Mjanmarsko prepustilo na základe amnestie 153 Číňanov odsúdených na doživotie

RANGÚN - Mjanmarsko prepustilo dnes v rámci amnestie 6966 väzňov vrátane 155 Číňanov, ktorých minulý týždeň odsúdili na vysoké tresty za nelegálnu ťažbu dreva.

slovakia

left justify in out

Prepustenie odsúdených Číňanov môže podľa agentúry Reuters pomôcť upokojiť vzťahy s Čínou, ktorá proti väzneniu svojich občanov podala protestnú nótu a vyjadrila "extrémne" znepokojenie nad verdiktom, ktorý nad nimi vyniesol mjanmarský súd. Ten totiž 153 z nich odsúdil na doživotie.


Nemenovaný predstaviteľ mjanmarského ministerstva vnútra pre Reuters uviedol, že celkovo sa amnestia týka 210 cudzincov.


Všetkých čínskych občanov zadržali mjanmarské úrady už v januári počas vojenského zásahu zameraného proti ilegálnej ťažbe a obchodu s drevom. Následne im v apríli udelili šesťmesačný trest odňatia slobody, a to za nelegálny vstup do krajiny.


Pred vyše týždňom vymeral súd 153 z nich doživotné tresty. Dvoch mladistvých poslal súd za mreže na desať rokov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies