Miznúci sprej nemá v Nemecku certifikát, DFB to do októbra vyrieši

NETKY.SK • 26 September 2014, 13:47 • 2 min
Miznúci sprej nemá v Nemecku certifikát, DFB to do októbra vyrieši

FRANKFURT - Uvedenie miznúceho spreja pre rozhodcov v nemeckej futbalovej Bundeslige narazilo na technický problém, keďže produkt argentínskeho výrobcu nie je certifikovaný v krajine úradujúcich majstrov sveta, resp. v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Informovala agentúra DPA s odvolaním sa na bulvárny denník Bild.
     

Redaktori Bildu oslovili nemeckú spoločnosť na udeľovanie certifikátov TUEV, ktorá tento fakt potvrdila. Nemecký futbalový zväz (DFB) uviedol, že ho situácia neznepokujuje, no pokúsi sa osloviť aj ďalších výrobcov, aby sa vyhol dovozu z Argentíny. "Sme presvedčení, že nájdeme bezproblémové riešenie," citovala DPA bývalého nemeckého rozhodcu Michaela Fröhlicha, člena tamojšej komisie rozhodcov DFB. V Nemecku majú v pláne uviesť sprej do praxe v priebehu októbra potom, ako sa osvedčil na MS v Brazílii aj zápasoch Ligy majstrov, resp. Európskej ligy UEFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies