Mizerné leto: Pre kúpaliská bolo najhoršie za posledné desaťročie

NETKY.SK • 5 September 2014, 16:30 • 2 min
Mizerné leto: Pre kúpaliská bolo najhoršie za posledné desaťročie

BRATISLAVA - Počasie toto leto kúpaliskám veľmi neprialo, tie bratislavské hlásia najhoršiu sezónu za posledných desať rokov.

slovakia

left justify in out

Počas tohtoročnej letnej sezóny k bratislavským bazénom zavítalo 124 270 osôb, čo je o vyše 140-tisíc ľudí menej ako vlani. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) v Bratislave Jozef Chynoranský.

 

Tradične najnavštevovanejšie kúpaliská Rosnička a Zlaté piesky tento rok nedosiahli ani 50 percent vlaňajšej návštevnosti. Na Rosničku sa v lete vybralo 35 875 ľudí a Zlaté piesky počas sezóny navštívilo 28 954 návštevníkov. Najmenej ľudí prišlo na kúpaliská v Rači a Krasňanoch. "Sú to menšie kúpaliská v okrajovej časti Bratislavy, takže je logické, že majú nižšiu návštevnosť," zdôvodňuje Chynoranský. Chladnejšie leto a nízka návštevnosť sa tento rok odrazili aj na tržbách bratislavských kúpalísk. Podľa Chynoranského zarobili o 342 107 eur menej ako v minuloročnej letnej sezóne. 

 

Kúpalisková sezóna v Bratislave sa už skončila a všetky kúpaliská v hlavnom sú už zavreté. V pohotovosti bude ešte približne dva týždne kúpalisko Delfín, ktoré podľa Chynoranského vedia v prípade teplého počasia sprevádzkovať, keďže voda v bazénoch je vyhrievaná. Voľne prístupná je aj vodná plocha Zlaté piesky. Ľudia sa tu však už kúpu len na vlastnú zodpovednosť, keďže od 1. septembra tu STaRZ už nezabezpečuje vodnú záchrannú službu, upozornil Chynoranský. 

Organizácia STaRZ sa stará o sedem letných kúpalísk - Zlaté piesky, Rosnička, Lamač, Tehelné pole, Delfín, Zbojnička v Rači a Krasňany. Vlani tieto bratislavské kúpaliská počas letnej sezóny navštívilo 264 554 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona