Mizéria Porta v Anglicku pokračuje, triumf a postup patrí Chelsea

NETKY.SK • 10 December 2015, 09:05 • 2 min
Mizéria Porta v Anglicku pokračuje, triumf a postup patrí Chelsea

LONDÝN - Futbalisti anglického klubu FC Chelsea zvíťazili v stredajšom stretnutí záverečného hracieho kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/2016 nad hráčmi FC Porto (2:0) a s 13 bodmi sa stali víťazmi G-skupiny.

slovakia

left justify in out

Spolu s úradujúcim šampiónom Premier League ide ďalej aj Dynamo Kyjev. Ukrajinci doma v stredu zdolali izraelský tím Maccabi Tel Aviv (1:0). Tretie Porto sa na jar predstaví v Európskej lige.


"Čo ma obzvlášť teší, je to, že hoci nám na postup stačila remíza, mužstvo prijalo tento zápas ako výzvu a zvíťazilo. Nebolo to ľahké, hlavne keď si uvedomíme, že máme za sebou obdobie zlých výsledkov a zvýšeného tlaku zo všetkých strán. Hráči boli statoční. Keď sme dosiahli prvý gól, upokojili sme sa, hrali sme uvoľnenejšie a priebeh duelu sme mali pod kontrolou," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner "The Blues" José Mourinho.


Jeho niekdajší zamestnávateľ nezvíťazil na anglickej pôde ani na šestnásty pokus. Portugalský tím doteraz utrpel 14 prehier a zaznamenal dve remízy. Sklamanie Porťanov je o to väčšie, že po štvrtom hracom kole stačilo "drakom" získať na postup v posledných dvoch dueloch bod. Neuhrali však ani jeden.


"Je naozaj netypické, keď zo skupiny nepostúpi mužstvo so ziskom 10 bodov, ale musíme to akceptovať. Môžeme si za to sami, predtým sme prehrali doma s Dynamom Kyjev (0:2). Začali sme dobre, ale inkasovali sme nešťastný gól a všetko sa zmenilo. Skúšali sme všetko možné, bojovali sme až do konca. Hráčom nemám čo vyčítať," skonštatoval kouč FC Porto Julen Lopetegui.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies