Mitsubishi zaplatí pre nesprávne údaje o spotrebe stovky miliónov dolárov

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 14:38 • 2 min
Mitsubishi zaplatí pre nesprávne údaje o spotrebe stovky miliónov dolárov

TOKIO - Japonská spoločnosť Mitsubishi Motors Corp plánuje majiteľov štyroch modelov minivozidiel odškodniť sumou takmer 1 000 USD za každé vozidlo, keďže firma uvádzala nižšiu spotrebu áut v porovnaní s realitou.

slovakia

left justify in out

Celkovo budú kompenzácie zo strany Mitsubishi v sume prinajmenšom 600 mil. USD. Výrobca áut v apríli priznal, že úmyselne prehnal údaje o úspornej spotrebe palív v prípade zhruba 625 tis. minivozidiel vrátane dvoch modelov, ktoré vyrába pre Nissan. Minivozidlá, ktoré majú motory s objemom do 660 centimetrov kubických, sa predávajú väčšinou v Japonsku, kde sú na nich daňové úľavy.


Firma oznámila, že v prípade štyroch modelov vyplatí odškodné 100 tis. jenov (JPY) na každé vozidlo. Odhady analytikov boli v pásme 46 tis. až 146 tis. JPY. Okrem majiteľov týchto minivozidiel spoločnosť Mitsubishi odškodní majiteľov ďalších piatich áut, v prípade ktorých neuvádzala správnu spotrebu paliva, a to sumou po približne 30 tis. JPY.

 

V prípade týchto áut je kompenzácia oveľa nižšia z toho dôvodu, že rozdiel medzi uvádzanou a skutočnou spotrebou bol podstatne menší, konštatovala automobilka. Spoločnosť ďalej uviedla, že náklady na tieto kompenzácie v sume 50 mld. JPY sa zaúčtujú ako negatívna položka do výsledkov za terajší finančný rok, ktorý sa skončí v marci budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies