Mitsubishi Motors na autosalóne v Tokiu predstavuje úplne nové koncepčné vozidlo

NETKY.SK • 29 Október 2015, 09:25 • 2 min
Mitsubishi Motors na autosalóne v Tokiu predstavuje úplne nové koncepčné vozidlo

BRATISLAVA - Mitsubishi Motors Corporation (MMC) na 44. medzinárodnom autosalóne v Tokiu 2015*2 predstaví v premiére svoje nové koncepčné vozidlo MITSUBISHI eX*1 z kategórie kompaktných SUV vybavené systémom elektrického pohonu budúcej generácie.

slovakia

left justify in out

Uvedený koncept je ukážkou tých najlepších budúcich technológií MMC na poli elektrického pohonu. Kompaktný crossover, ktorý je ďalšou interpretáciou novej dizajnovej koncepcie prednej masky v tvare Dynamického štítu („Dynamic Shield“), predstavuje širokú škálu ďalších technológií pre nebývalý pôžitok za volantom. Celý stánok značky Mitsubishi na tokijskom autosalóne prezentujúci štúdiu MITSUBISHI eX Concept odráža hlavnú tému – ďalší krok smerom k novej dimenzii jazdy s vozidlami SUV a budúcimi technológiami pohonu na elektrickú energiu.

 

*1: elektrický X (cross) – over.
*2: od 28. októbra do 8. novembra 2015 vo veľkom kongresovom centre . 

 

Elegancia + SUV + 100% elektrický pohon
Štúdia MITSUBISHI eX Concept je víziou jedinečného SUV poháňaného výlučne elektrickou energiou, ktoré mieri na prudko rastúci trh v triede kompaktných SUV. Využíva najmodernejšie technológie elektrického pohonu od MMC a systém riadenia pohonu všetkých kolies v kombinácii s technológiami autonómneho riadenia, systémami on-line pripojenia a technológiami aktívnej bezpečnosti.

 

O dizajnovom smerovaní MMC vypovedá exteriér aj kabína vozidla. Zvonku prezentuje svoj imidž športového crossoveru, energicky sa prepletajúceho ulicami mesta, ktorý umne spája eleganciu a štýl karosérie typu “shooting brake” s krivkami kompaktného SUV (“shooting brake” označuje kupé v kombinácii s karosériou hatchbacku; termín má pôvod u konských povozov používaných pri love v Británii). Čelné partie vozidla sú novou interpretáciou dizajnovej koncepcie Dynamického štítu (Dynamic Shield).

 

 

Všestrannosť a najmodernejšie technológie plug-in hybridného elektrického pohonu
V časti stánku Mitsubishi prezentujúcej model Outlander PHEV bude vystavený podvozok tohto modelu, ktorý názorne a zrozumiteľne predstavuje technické riešenie plug-in hybridného elektrického pohonu a hnacieho reťazca s dvomi elektromotormi poháňajúcimi všetky kolesá (Twin Motor 4WD). Okrem toho tu návštevníci budú môcť uvidieť príklad virtuálneho prepojenia plug-in hybridného elektrického vozidla s prkavmi elektrickej výbavy domácnosti vďaka využitiu systémov V2X3*, ktoré slúžia na prenos elektrickej energie medzi akumulátormi Outlandera PHEV a napr. domácnosti, vrátane vizualizácie všestrannosti tohto riešenia a možností vozidiel poháňaných elektrinou.

 

*3: skratka: “Vehicle to S”. Písmenom “X” sa tu odkazuje na domácnosť, budovu, komunitu a pod.

 

MMC oslavuje 50 rokov vývoja elektromobilov
Cestu k štúdii MITSUBISHI eX Concept znázorňuje panelová prezentácia zachytávajúca 50 rokov histórie výskumu a vývoja Mitsubishi Motors Corporation na poli elektromobilov (EV). Túto prezentáciu budú doprevádzať aj ukážky z reálneho života, ako je pretekársky špeciál Mitsubishi Outlander PHEV *4 nasadený do rally Baja Portalegre 500 Challenge či model Mitsubishi i-MiEV, upravený špeciálne pri príležitosti osláv tohto 50-ročného výročia.

Okrem uvedených vozidiel sa v dňoch určených pre verejnosť predstaví aj rad ďalších modelov vybavených ekologickými technológiami, napr. modely poháňané motormi Clean Diesel (čistý diesel), minivozidlá a ďalšie automobily ohľaduplné voči životnému prostrediu.

 

*4: Baja Portalegre 500 – portugalská terénna rally súťaž usporiadaná od 22. do 24. októbra.

 

V rámci projektu Smart Mobility City 2015 (SMC)*5 bude prezentovaný Mitsubishi Outlander PHEV vysvetľujúci pridanú hodnotu elektromobilov aj v momente, kedy nie sú na cestách. Mitsubishi Outlander PHEV je napojený na systém V2H*6, aby dopomohol zvýšiť efektivitu energetických tokov počas bežnej prevádzky domácnosti využívajúci vozidlo typu EV / PHEV.

 

*5: Tematický projekt usporiadateľa, ktorý sa koná súbežne s autosalónom v Tokiu.
*6: skratka. Vehicle to Home (tj. Medzi vozidlom a domácou elektrickou sieťou)

 

V rámci projektu SMC 2015 sa uskutoční niekoľko ukážok systémov autonómneho riadenia*7, s poukazom na aktuálny vývoj testovacieho vozidla Outlander PHEV v spolupráci MMC a Mitsubishi Electric Corporation. Vďaka tomuto testovaciemu vozidlu si návštevníci budú môcť sami vyskúšať, ako sa s automobilom bez vodiča jazdí. Program skúšobných jázd umožní záujemcom spoznať funkcie, ktorými tieto vozidlá disponujú. Sem patrí prejazd upchatým mestom, kedy vozidlo udržuje tempo v pomaly sa pohybujúce kolóne vozidiel a využíva ultrazvukové senzory na detekciu vozidiel idúcich vpredu, alebo automatické pozdĺžne parkovanie za pomoci senzorov, ktoré rozpoznávajú voľné miesto a prípadné prekážky.

 

*7: Vyspelé systémy na podporu riadenia, vďaka ktorým je možná jazda bez zásahu vodiča.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies