Misky váh mierne na strane "Les Bleus", Nemcov trápia absencie

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 11:02 • 2 min
Misky váh mierne na strane "Les Bleus", Nemcov trápia absencie

MARSEILLE - Semifinálový súboj Nemecko - Francúzsko na EURO 2016 považuje väčšina futbalových odborníkov za predčasný vrchol turnaja.

slovakia

left justify in out

Štvrtkový zápas dvoch gigantov na Stade Vélodrome v Marseille nemá papierového favorita, hoci zdravotné a kartové problémy v kádri nemeckej reprezentácie nakláňajú misky váh mierne na stranu domácich "Les Bleus". Zápas má úvodný výkop o 21.00 SELČ a povedie ho taliansky rozhodca Nicola Rizzoli. Vo finále (nedeľa 10. júla o 21.00 SELČ v Saint-Denis) sa víťaz nemecko-francúzskej konfrontácie stretne s úspešnejším z prvého stredajšieho semifinále Portugalsko - Wales.

 

Nemci za postup cez Taliansko v jedenástkovej dráme zaplatili vysokú daň. V semifinále sa nebudú môcť oprieť o útočníka Maria Gomeza, vylúčený je štart stredopoliara Samiho Khediru a pre zranenie visí otáznik nad obrancom Benediktom Höwedesom a skúseným stredopoliarom Bastianom Schweinsteigerom. Kartový trest si odpykáva stopér Mats Hummels a tak je kouč Joachim Löw nútený premiešať zostavou. "Najviac ma mrzí zranenie Maria Gomeza, ktorý v doterajšom priebehu šampionátu podával fantastické výkony a nielen gólmi pomáhal mužstvu. Jeho absencia, ale tiež straty Hummelsa a Khediru pre mňa znamenajú, že musím túto nepríjemnú situáciu akceptovať a nájsť riešenie. Napriek problémom má naše mužstvo veľkú vnútornú silu. Hráči majú moju maximálnu dôveru a každý z nich, kto vo štvrtok nastúpi, bude stopercentne pripravený podať špičkový výkon. Len takým sa totiž môžeme dostať do finále," povedal Löw, ktorému sa hlásia o slovo defenzívny stredopoliar Julian Weigl a útočník Mario Götze.

 

Löwov kolega Didier Deschamps má úplne iné starosti. V semifinále proti Islandu (5:2) si "oddýchlo" vykartované duo Adil Rami a N'Golo Kante, pripravené teraz čeliť sile nemeckého tímu. "O tej je zbytočné niečo hovoriť. Nemci sú majstri sveta a svojimi výkonmi to potvrdzujú aj na tomto turnaji. S výnimkou zápasu s Talianskom mali všetky predošlé stretnutia pod kontrolou. My však hráme s vášňou za našu vlasť. Urobíme všetko pre to, aby sme si v nedeľu zahrali vo finále. Musíme myslieť na to, že nič nie je nemožné," uviedol Deschamps. Francúzi sa okrem podpory domáceho publika budú môcť spoľahnúť na údernú ofenzívu, ktorej členovia nastrieľali spolu už desať z celkového počtu jedenástich gólov mužstva (4 - Antoine Griezmann, 3 - Dimitri Payet, Olivier Giroud, pozn.).

 

Doposiaľ posledný vzájomný zápas oboch tímov, ktorý sa odohral vlani 13. novembra v Paríži, zatienili teroristické útoky. Francúzi v ňom vyhrali 2:0, ale po súboji sa viac rozprávalo o bezpečnosti ako o futbale. V celkovej bilancii majú navrch Francúzi (12 víťazstiev, 6 remíz, 9 prehier, skóre 43:43), ktorí vyhrali päť z uplynulých ôsmich vzájomných súbojov. Išlo však o prípravné zápasy, na súťažnom fóre ťahali naposledy za kratší koniec, keď vo štvrťfinále MS 2014 prehrali s Nemeckom 0:1. Na veľkom turnaji Francúzi nezdolali úhlavného rivala dlhých 58 rokov. "Štatistikami sa nezaoberáme. Vo futbale vždy ide o to, čo ukážete v danom zápase na ihrisku. Štvrťfinále s Islandom nám ukázalo veľa pozitív. Utvrdili sme sa v tom, že naša sila v útoku je ohromná. Boli sme efektívni a pevne verím, že sme si nechali nejaký pušný prach aj na Nemecko," povedal útočník "Les Bleus" Olivier Giroud.

 

semifinále EURO 2016:

Nemecko - Francúzsko (štvrtok 7. júla, 21.00 SELČ, Marseille)

Predpokladané zostavy:

Nemecko: Neuer - Kimmich, Höwedes, Boateng, Hector - Weigl, Kroos - Müller, Özil, Draxler - Götze

Francúzsko: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Matuidi, Kante, Pogba - Griezmann, Giroud, Payet

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies