Miškov: Vláda sa chystá privatizovať

NETKY.SK • 16 December 2013, 12:28 • 2 min
Miškov: Vláda sa chystá privatizovať

BRATISLAVA - Vláda Roberta Fica chystá napriek sľubom rozsiahlu privatizáciu. Tvrdí to exminister hospodárstva Juraj Miškov(SaS).

slovakia

left justify in out

"Iste, nebude to volať privatizácia, spin doktori Smeru vymysleli nové názvy na to, aby zbytočne nedráždili ľudí.  Teraz sa to nazýva reštrukturalizácia štátnych aktív, alebo odpredaj nepotrebného majetku," povedal Miškov v úvode trinásteho dňa 27. schôdze parlamentu.

Svedčiť o tom podľa neho má fakt, že hoci premiér Robert Fico krátko po voľbách vyhlásil, že zrušenie Fondu národného majetku (FNM) SR je pre neho absolútnou prioritou, dnes FNM nielen existuje, ale jeho predseda Branislav Bačík (Smer-SD) do parlamentu predložil návrh rozpočtu až do roku 2016. "Toto je dôkaz, že vláda Roberta Fica pripravuje pre svojich voličov len divadlo a hry," povedal Miškov. 

Podľa Miškova je zachovanie činnosti FNM pre vládu dôležité aj pre lukratívne pracovné miesta v štátnej správe, či tunelovanie cez verejné obstarávania. "Vláda by už mala povedať, prečo nie je možné FNM zrušiť. Veľmi sa teším na odpovede," povedal Miškov. "O akej privatizácii hovoríte? My sme hneď po nástupe zrušili všetky privatizačné rozhodnutia," oponoval mu v parlamentnej rozprave predseda FNM Bačík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona