Miškov už má dosť podpisov na registráciu svojej strany SKOK

NETKY.SK • 16 Február 2015, 13:01 • 2 min
Miškov už má dosť podpisov na registráciu svojej strany SKOK

BRATISLAVA - Juraj Miškov už má dosť podpisov na registráciu svojej Slovenskej občianskej koalície (SKOK). Potrebných je aspoň 10.000.

slovakia

left justify in out

"Dnes sme prekročili zákonom požadovanú hranicu 10.000 podpisov potrebných na registráciu," povedal pre TASR Miškov. V zbieraní podpisov však chce pokračovať. "Vzhľadom na rozbehnuté aktivity našich sympatizantov však chceme ešte niekoľko dní v zbieraní pokračovať a následne odovzdáme podpisové hárky na ministerstve vnútra na registráciu strany," uviedol.

 

Vznik strany SKOK oznámil vlani v decembri. SKOK má byť stredová občiansko-liberálna strana. Okrem exministra hospodárstva Miškova je v prípravnom výbore bývalý kancelár parlamentu Michal Nižňan, ďalej Monika Dimitriadu a Rastislav Antala.

 

SKOK, hoci ešte nie je zaregistrovaný, odmietol nedávne referendum. "Boli sme jedinou politickou stranou, ktorá sa aktívne, vlastnou kampaňou postavila proti referendu namierenému voči menšine," zdôraznil. Neskôr strana ohlásila kampaň spojenú s petíciou za finančnú odluku cirkví a politických strán od štátu. "Za niekoľko dní ju podpísalo už pekných pár tisíc ľudí," skonštatoval Miškov.

 

Pripomenul, že vznikajúca strana už predstavila vlastný návrh verejno-občianskych partnerstiev. Tie by mali podľa Miškova umožniť štátu realizáciu verejných investícii tak, aby z nich profitovali občania a nie súkromníci. Ako príklad uviedol pripravovanú výstavbu novej bratislavskej nemocnice.

 

Miškov zároveň avizuje ďalšie "unikátne riešenie" na zmiernenie sociálneho napätia a zvýšenia životnej úrovne občanov Slovenska.

 

Miškov vstúpil do politiky ako člen SaS. Stranu neskôr spolu s ďalšími členmi opustil. Pridali sa k hnutiu NOVA Daniela Lipšica, ktorú opustili tiež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona