Miškov sa po pochode za život obáva zákazu interrupcií, obmedzilo by to práva žien

NETKY.SK • 17 September 2015, 16:06 • 2 min
Miškov sa po pochode za život obáva zákazu interrupcií, obmedzilo by to práva žien

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana SKOK sa domnieva, že na Slovensku hrozí po voľbách obmedzenie slobody a ľudských práv. Na margo blížiaceho sa Národného pochodu za život to na dnešnej tlačovej konferencii vyhlásil líder strany a poslanec NR SR Juraj Miškov s tým, že po pochode za život príde snaha presadiť plošný zákaz interrupcií.

slovakia

left justify in out

"V slovenskej politike dominuje Smer-SD a klony KDH. Až osem z desiatich poslancov parlamentu je buď zo Smeru-SD, KDH, alebo sú hodnotovými klonmi KDH," povedal Miškov. On sám rešpektuje právo každého na vyjadrenie názoru a právo pochodovať, ale podľa jeho slov je potrebné to pomenovať priamo. "Nejde o pochod za život, ale o obmedzenie práv žien, o zákaz interrupcií. Podporia to politici KDH, Siete, OĽaNO, NOVA a zrejme aj Smeru-SD. Opäť tak máme na stole zákaz interrupcií," myslí si Miškov.

 

Podľa jeho slov by však takýto krok nič neriešil. "Skúsenosti z iných krajín hovoria, že situácia sa podstatne zhoršila, lebo prichádza k nelegálnym potratom a k potratovej turistike. Nerozumiem preto tejto iniciatíve, lebo počet potratov na Slovensku klesol od roku 1996 do roku 2013 o polovicu a stále klesá," zdôraznil Miškov.

 

Poslanec Martin Chren tvrdí, že aktuálne neexistuje parlamentná politická strana, ktorá by účinne bránila týmto tendenciám obmedzovania slobody a práv žien. "Dominujú tu politici, ktorých predstava je, že Slovensko má byť obohnané ostnatým drôtom a že občania SR nemôžu robiť nič, čo im predtým vláda nepovolí. Toto musíme zmeniť. Aj preto sme podali návrh uhrádzať antikoncepciu zo zdravotného poistenia," vysvetlil.

 

Poslanec Daniel Krajcer je presvedčený, že vládna strana Smer-SD si dnes strhla masku, keď jej predseda a premiér Robert Fico oznámil, že nepodporí odluku cirkvi od štátu. "My sme na program schôdze predložili návrh na odluku cirkvi. Práve to je o zvyšovaní slobody jednotlivca a samotných cirkví. Sme zvedaví, ako sa vyfarbia aj ďalší politici aj z klonov KDH, lebo pri tejto téme je v NR SR obrovské pokrytectvo. Na jednej strane politici Smeru-SD a klonov KDH hovoria, že odluku podporujú, keď príde konkrétny návrh, tak cúvnu," dodal.

 

Národný pochod za život sa uskutoční 20. septembra v Bratislave. Podľa hlavného koordinátora prípravy pochodu Mareka Michalčíka je hlavným cieľom podujatia priniesť do centra hlavného mesta posolstvo radosti zo života. "Chceme zdôrazniť, že túžba, aby sa mohlo narodiť každé dieťa, patrí do centra našej spoločnosti," vysvetlil. Organizátori pochodu budú rozdávať aj letáčik s návodom, ako sa dá pomôcť tehotnej matke, ktorá uvažuje o umelom prerušení tehotenstva. Taktiež chcú prispieť k ochrane života aj venovaním financií vo výške aspoň desať percent z výťažku verejnej zbierky. Zároveň pomôžu zbierkou trvanlivých potravín a školských pomôcok ľuďom v núdzi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona