Miškov: Predaj podielov Slovenska v Slovak Telekome je škandalózny

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 12:57 • 2 min
Miškov: Predaj podielov Slovenska v Slovak Telekome je škandalózny

BRATISLAVA - Predaj 49-% podielu Slovenska v Slovak Telekome je škandalózny. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda strany SKOK Juraj Miškov.

slovakia

left justify in out

"Sme šokovaní, že vláda privatizuje miliardový majetok štátu bez súťaže, že ho predá jednému jedinému záujemcovi, ktorým je Deutsche Telekom. Takto sa neprivatizovalo ani za Mečiara," konštatoval Miškov.

 

Pripomenul, že vláda Ivety Radičovej chcela predať podiely v Slovak Telekome cez burzu. "Ani druhá Ficova vláda nemala odvahu zrušiť tento spôsob privatizácie. Vláda ale zašla tak ďaleko, že obalamutila väčšinu Slovenska, aby si ľudia nakúpili akcie Telekomu na burze. Realita je ale taká, že Ficova vláda predala podiely bez súťaže jedinému záujemcovi," dodal Miškov.

 

Slovensko predalo svoj 49-% podiel v spoločnosti Slovak Telekom (ST) väčšinovému vlastníkovi firmy Deutsche Telekom za 900 miliónov eur. Dohodu s nemeckým investorom podpísala vláda SR po svojom dnešnom mimoriadnom rokovaní v Bratislave.

 

Obe strany sa zároveň dohodli, že Deutsche Telekom vyplatí Slovensku dividendu za výsledky minuloročného hospodárenia vo výške takmer 16 miliónov eur. Súčasťou dohody je aj vytvorenie účtu, na ktorom bude zadržaných vyše 100 miliónov eur na vyriešenie prípadných právnych sporov, ktorým môže Slovak Telekom na základe minulých skutkov čeliť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies