Miškov: Opozícia musí prejsť na proaktívno-konštruktívny mód

NETKY.SK • 10 Január 2015, 16:56 • 2 min
Miškov: Opozícia musí prejsť na proaktívno-konštruktívny mód

BRATISLAVA - Najväčšou úlohou opozície tento rok bude podľa zakladateľa strany SKOK Juraja Miškova prestaviť myslenie z akéhosi pasívno-frflacieho módu na proaktívno-konštruktívny.

slovakia

left justify in out

 Ako povedal dnes pre agentúru SITA, v politike išlo v roku 2014 všetko len dolu vodou. „Robert Fico zažil prezidentský debakel, ktorý ukázal, že nie je neporaziteľný. S blížiacimi sa voľbami sa roztrhlo vrece so škandálmi, ktoré budú neustále pribúdať. Robert Fico sa síce zatiaľ hrá na dobrého kráľa, ktorý trestá zlých radcov a zlodejov. S pribúdajúcimi škandálmi je ale zrejmé, že podstatou strany Smer nie je starať o dobro krajiny,“ vyhlásil Miškov. Na druhej strane podľa neho opozícia dokázala len jedinú vec, svoju neschopnosť. „A to je kritika do vlastných radov. Vo svetle zlého vládnutia Roberta Fica mali opozičné strany šancu získať naspäť dôveru voličov. A to sa im nepodarilo,“ zdôraznil.

 

Opoziční politici akoby podľa Miškova vedeli len vykrikovať a nadávať, ale nedokážu priniesť žiaden poriadny nápad. „Neexistuje žiadna nová rovná daň, alebo iný návrh reformy, na ktorom by sa dokázali opoziční politici dohodnúť. Opoziční politici akoby sa len snažili bojovať o získanie moci a úplne zabudli, že to nie je cieľ. Skutočným poslaním politiky je dobre spravovať našu krajinu ako volení zástupcovia všetkých ľudí,“ konštatoval. 

 

Miškov tvrdí, že nikdy netúžil po novej strane a už vôbec netúžil po tom, stať sa jej predsedom. „Preto sme sa s kolegami v parlamente pokúsili spojiť sa s Danielom Lipšicom a nezakladať novú stranu. Žiaľ, ukázalo sa, že spolupracovať sme chceli oveľa viac než naši konzervatívni kolegovia, a to hovorím bez akejkoľvek zášti. Je to za nami,“ uviedol s tým, že je presvedčeným zástancom spolupráce. „Ale spolupracovať sa dá len s tými, ktorí spolupracovať chcú. A keď nie ste voličom Roberta Fica, tak vlastne dnes nemáte koho voliť, ak nechcete voliť strany, ktoré sú len eseročkami v rukách ich predsedov. To už musí skončiť, lebo také stranícke eseročky napravo sú rovnako zlé ako stranícka akciovka naľavo,“ zdôraznil. 

 

Rok 2015 bude preto pre Miškova rokom sizyfovskej práce, teda snahy presvedčiť voličov, že nie je hanba spadnúť a znova sa postaviť, hanbou by bolo vzdať sa svojich ideálov a zanevrieť na vlastnú krajinu. Cieľom Miškova je skutočne veľká Slovenská občianska koalícia so silnými autonómnymi regionálnymi štruktúrami a mnohými osobnosťami, odborníkmi v jednotlivých programových oblastiach. „Nie biznis-model-strana so 4 členmi, miliónmi eur od štátu na účte a prakticky neodvolateľným predsedom, ktorá sa iba tvári, že zastupuje nezávislý občiansky sektor,“ vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies