Miškov: Na podnikateľov nemožno bezdôvodne pozerať ako na podvodníkov

NETKY.SK • 9 Október 2014, 10:53 • 2 min
Miškov: Na podnikateľov nemožno bezdôvodne pozerať ako na podvodníkov

BRATISLAVA – Pri kontrole daňových výdavkov nesmie byť podľa nezaradeného poslanca Národnej rady SR Juraja Miškova uplatňovaný všeobecne princíp prezumpcie viny, čiže na podnikateľa sa nesmie bezdôvodne hľadieť ako na niekoho, kto má záujem klamať a podvádzať.

slovakia

left justify in out

Preto Miškov spolu s ďalším nezaradeným poslancom Národnej rady SR Martinom Chrenom navrhujú presunúť dôkazné bremeno na daňového úradníka. Zároveň dvojica poslancov navrhuje voľné odpisovanie majetku, ktoré podľa Miškova umožní podnikateľom odpisovať majetok v rámci odpisových skupín podľa jeho potrieb daňového plánovania. „Štát nepríde ani o euro na daniach, ale podnikateľom ponúkne viac slobody v odpisovaní majetku,“ povedal Miškov dnes pre agentúru SITA.

 

Miškov a Chren svoje návrhy predkladajú ako pozmeňujúci návrh k novele zákona o dani z príjmov. Navrhli ich už na rokovaní v parlamentnom výbore pre hospodárstvo. Tam však návrhy neprešli cez poslancov Smeru-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies