Miškov: Mikloško by mal zložiť mandát

NETKY.SK • 21 December 2015, 10:44 • 2 min
Miškov: Mikloško by mal zložiť mandát

BRATISLAVA - Jozef Mikloško v rozhovore pre náboženský magazín priznal, že zákon, v ktorom navrhoval doživotné väzenie za interrupciu a 12 rokov väzenia za umelé oplodnenie, ani nečítal a nevedel, čo obsahuje. Nepoctivý a nezodpovedný prístup k práci je dôvodom na okamžitý odchod z parlamentu.

slovakia

left justify in out

„Ak KDH Mikloška nestiahne z kandidátky, znamená to, že toleruje a schvaľuje nepoctivú a nezodpovednú prácu poslancov,“ hovorí Juraj Miškov, predseda SKOK!.

 

O absurdnom zákone sa dozviete viac TU!

 

Poslanec Jozef Mikloško (KDH) je jedným z troch predkladateľov absurdnej novely zákona, v ktorej navrhovali tresty doživotného väzenia pre ženy, ktoré podstúpia interrupciu, či 5 až 12 rokov väzenia pre rodičov, ktorí podstúpia umelé oplodnenie. SKOK! upozorňuje, že zákon, ktorý je v rozpore s ústavou, poslanec Mikloško najprv obhajoval, no v nedávnom rozhovore pre katolícky magazín cestaplus.sk sa priznal, že zákon, ktorý predložil, v skutočnosti ani nečítal.

 

„O 16.30 ma [poslanec Kuffa] vyvolal zo schôdze Svetového apoštolátu Fatimy a v aute som návrh zákona podpísal. Druhý zákon s aplikáciou Trestného práva a s neprimeranými postihmi a trestami som nemal možnosť si prečítať,“ hovorí Jozef .

 

SKOK! je pobúrený nepoctivým a nezodpovedným prístupom poslanca KDH Jozefa Mikloška ku svojej práci. Akýkoľvek zákon, ktorý zasahuje do trestného konania, je veľmi závažnou spoločenskou zmenou. Poslanec, ktorý predkladá zákon, v ktorom navrhuje rozdávať doživotné či dlhoročné tresty odňatia slobody, a prizná sa, že o tom ani nevedel, svojim nepoctivým a nezodpovedným prístupom porušil nielen všetky pravidlá poslaneckej práce, ale spreneveril sa sľubu poslanca podľa ústavy.

 

Ignorancia a nezodpovednosť takéhoto stupňa by v akejkoľvek práci bola pre každého bežného občana dôvodom na okamžitú výpoveď, a to aj v prácach, ktoré zďaleka nie sú tak vysoko finančne ohodnotené, ako práca poslanca NR SR.

 

„Predniesť zákon, v ktorom sa rozdávajú absurdné dlhoročné tresty väzenia, a potom sa priznať, že ho ani nečítal, to je horšie ako hlasovať za svojho kolegu. Každého normálneho človeka by za nezodpovedný prístup k práci, k akému sa priznal Jozef Mikloško, na hodinu vyhodili. Jozef Mikloško by mal okamžite zložiť mandát poslanca a odísť do politického dôchodku,“ zdôraznil Miškov.

 

SKOK! preto vyzýva Jozefa Mikloška, aby sa vzhľadom na svoje priznanie o nezodpovednom prístupe k práci vzdal svojho poslaneckého mandátu. SKOK! zároveň vyzýva Kresťanskodemokratické hnutie, aby Mikloška stiahlo zo svojej kandidačnej listiny pre nadchádzajúce parlamentné voľby.

 

„Ak KDH Jozefa Mikloška zo svojej kandidátky nestiahne, znamená to, že nielen podporuje absurdné tresty pre matky a ženy, ale že zároveň schvaľuje a podporuje absolútne nepoctivý a nezodpovedný prístup k práci poslanca, nehodný akéhokoľvek verejného činiteľa. KDH má teraz možnosť ukázať, či im na poctivej a zodpovednej práci záleží,“ zdôraznil predseda strany SKOK!, Juraj Miškov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies