Miškov: Fico bojuje za lacný plyn pre bohatých

NETKY.SK • 19 September 2013, 06:48 • 2 min
Miškov: Fico bojuje za lacný plyn pre bohatých

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico bojuje za lacný plyn aj pre bohatých. Na mimoriadnej parlamentnej schôdzi venovanej odvolávaniu premiéra pre kauzu SPP to vyhlásil exminister hospodárstva Juraj Miškov.

slovakia

left justify in out

"Prečo má mať rovnakú cenu plynu babička z Oravy, ktorá si plynom kúri, a rovnakú cenu aj ministri Počiatek a Kažimír, ktorí si ním vyhrievajú svoje bazény? Toto sa vám zdá sociálne?," odkázal mu Miškov. 

Namiesto kúpy 49-percentného podielu matky SPP by mal podľa Miškova Fico nastaviť podporné sociálne tarify pre tých, ktorí to naozaj potrebujú, teda napríklad dôchodcom, postihnutým, či ľuďom v hmotnej núdzi. Popri nižších cenách plynu pre chudobných by mal podľa neho premiér deregulovať ceny plynu pre bohatých na trhovú úroveň. 

Exminister hospodárstva skonštatoval, že kúpa časti matky SPP vytvára straty v štátnom rozpočte už pri nákupe. Strata z predaja plynu pre domácnosti navyše ročne dosahuje zhruba 100 mil. eur. "Do roku 2028, kedy končí platnosť kontraktu s Gazpromom, to predstavuje kumulovanú stratu 1,5 miliardy eur pri dnešnom nastavení regulácie," vyhlásil. "Dodnes som nepočul či už z úst ministra hospodárstva, alebo premiéra Roberta Fica, ako chce túto stratu vykryť," uzavrel Juraj Miškov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies