Miškov: Druhý balíček opatrení je priznaním Fica,že zlyhal v sociálnej politike

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 16:46 • 2 min
Miškov: Druhý balíček opatrení je priznaním Fica,že zlyhal v sociálnej politike

BRATISLAVA - Druhý sociálny balík opatrení, ktorý dnes na pracovnom sneme strany Smer-SD predstavil predseda vlády Robert Fico, je podľa Slovenskej občianskej koalície (SKOK) priznaním Smeru, že úplne zlyhal v sociálnej politike.

slovakia

left justify in out

"Robert Fico vlastne opatreniami v druhom balíku priznal, že je najmenej pätnásť sociálnych oblastí, v ktorých jeho vláda totálne zlyhala – chudoba, drahé lieky, najvyššia DPH na potraviny v strednej Európe, nízka materská, nedostatok škôlok," vymenoval predseda strany SKOK Juraj Miškov. Tvrdí, že premiér vládne väčšinu z posledných desiatich rokov, ale v oblastiach, ktorých sa dotýka druhý balíček, "nedokázal pre ľudí zlepšiť nič".

 

Predstavený balík opatrení podľa strany SKOK neprinesie viac práce, nezníži sociálnu nerovnosť a ani nepomôže uzavrieť "nožnice" medzi bohatými a chudobnými regiónmi.

 

"Ak porovnávame výsledky, Robert Fico zlyhal v sociálnej politike presne tak isto ako pred ním pravicové vlády," skonštatoval Miškov. Podľa neho sa sociálne napätie a nerovnosť na Slovensku prehlbujú už celých 20 rokov, tak za pravicových vlád, ako aj za súčasnej vlády.

 

"Na Slovensku ešte nebol politik, ktorý by dokázal naozaj zlepšiť sociálnu situáciu bežných ľudí a kvalitu služieb, ktoré od štátu za svoje dane dostávajú," myslí si Miškov, podľa ktorého chce strana SKOK predstaviť vo svojom programe alternatívu opatreniam balíčka a účinné riešenia chudoby, nízkych miezd a regionálnych rozdielov.

Premiér Robert Fico dnes predstavil 15-bodový sociálny, ekonomický a finančný balíček. Mal by stáť približne 200 miliónov eur. Jeho súčasťou je napríklad zníženie DPH na 10 percent na vybrané základné potraviny, zvýšenie minimálnej mzdy, zvýšenie materskej dávky, lacný bankový účet pre každého, obnova spoločenských priestorov nemocníc či zvýšenie príspevku na starostlivosť o dieťa.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona