Miškov chce pre privatizáciu Slovak Telekomu zvolať mimoriadny výbor

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 14:56 • 2 min
Miškov chce pre privatizáciu Slovak Telekomu zvolať mimoriadny výbor

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Miškov chce zvolať mimoriadne zasadnutie parlamentného výboru pre hospodárske záležitosti.

slovakia

left justify in out

Na ňom by mali podľa poslanca minister hospodárstva Tomáš Malatinský (nominant Smeru-SD) a štátny tajomník rezortu financií Vazil Hudák vysvetliť výber poradcu pre doprivatizáciu Slovak Telekomu (ST).

 

Podľa Miškova je netransparentné, že hľadanie poradcu pre predaj miliardového podielu štátu v tejto firme sa zúžil na spoločnosti J.P. Morgan a Citi. Túto informáciu prinieslo dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny. "Obe firmy sú v zjavnom konflikte záujmov, čo vyvoláva vážne obavy, že celá privatizácia prebehne netransparentne," uviedol dnes v stanovisku Miškov, ktorý je bývalým ministrom hospodárstva.

 

Poradcov podľa jeho slov vyberala trojčlenná komisia, ktorej dvaja členovia sú podriadení štátneho tajomníka ministerstva financií Hudáka. Ten v minulosti pracoval pre obe dotknuté spoločnosti. 

 

Hnutie NOVA, ktorého je Miškov členom, tak opäť vyzvalo vládu SR, aby vyhlásila transparentnú súťaž na výber privatizačného poradcu. "V komisii na výber poradcu by mal dostať miesto aj zástupca opozície, aby predaj akcií Slovak Telekomu bol pod riadnou kontrolou," dodal podpredseda hnutia Marcel Klimek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies