Miškov chce diskutovať s cirkvou o odluke od štátu

NETKY.SK • 21 August 2015, 11:01 • 2 min
Miškov chce diskutovať s cirkvou o odluke od štátu

BRATISLAVA - Predseda strany SKOK Juraj Miškov sa rád stretne s biskupmi, aby otvorili tému odluky cirkvi od štátu. Reaguje tak na stanovisko Konferencie biskupov Slovenska, ktorá pred parlamentnými voľbami chce diskutovať s politickými stranami. TASR informovala Martina Medzayová z tlačového oddelenia strany SKOK.

slovakia

left justify in out

"Veľmi rád využijem príležitosť stretnúť sa s biskupmi katolíckej cirkvi a diskutovať s nimi o dôležitých celospoločenských témach. Myslím, že je toho veľa, čo naozaj treba otvoriť. Ide najmä o tému odluky cirkvi od štátu, razantný postoj cirkví ku korupcii a kauzám vlády či aktuálnu tému migrácie a utečencov," povedal Miškov.

 

Podľa strany SKOK je Slovenská republika zvrchovaný a právny štát, ktorý sa podľa svojej ústavy neviaže na žiadnu ideológiu, ani náboženstvo. Cirkev by preto podľa predstaviteľov strany SKOK žiadnym spôsobom nemala zasahovať do politiky a ovplyvňovať politické dianie v krajine. Počas posledného obdobia to však podľa strany SKOK niekoľkokrát urobila, napríklad spoluorganizovala februárové referendum o zákaze registrovaných partnerstiev a podieľa sa aj na organizácii septembrového pochodu za zákaz interrupcií, ktorý sa bude konať v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies