Miškov: Chce, aby ministri vysvetlili zlý stav ekonomiky

NETKY.SK • 5 September 2013, 11:57 • 2 min
Miškov: Chce, aby ministri vysvetlili zlý stav ekonomiky

BRATISLAVA – Exminister hospodárstva a predseda komisie pre podnikateľské prostredie Hospodárskeho výboru NR SR Juraj Miškov dnes listom vyzval viacerých ministrov, aby vysvetlili dramatický prepad Slovenska v rámci rebríčka konkurencieschopnosti.

slovakia

left justify in out

Výzva Miškova sa týka ministra financií Petra Kažimíra, ministra hospodárstva Tomáša Malatinského a ministra práce Jána Richtera. „Slovensko skončilo podľa Správy Svetového ekonomického fóra na úplnom chvoste. Horšie skončilo už len Grécko, čo teda nie je najlepšia vizitka. Práve naopak, to, že naša ekonomika je takmer na úrovni tej gréckej, považujem za veľmi závažné,“ povedal pre agentúru SITA. Ako ďalej dodal, presne pred rokom spolu s kolegami kritizovali vládu Roberta Fica za zákony, ktoré v tom čase prijímala. Bude sa preto pýtať, aké riešenia chcú zodpovední členovia vlády ponúknuť. „Dnes sa deje presne to, o čom sme hovorili a na čo sme upozorňovali,“ uzavrel poslanec NR SR.

SR je druhou najmenej konkurencieschopnou krajinou EÚ. Vyplýva to zo Správy o globálnej konkurencieschopnosti 2013 - 2014, ktorú v stredu zverejnilo SEF. Oproti minulému roku si slovenská ekonomika zhoršila pozíciu o sedem priečok z minuloročného 71. miesta na súčasné 78. miesto. Pozícia SR klesá už siedmy rok v rade a tohtoročný výsledok je historicky najhorším umiestnením. Nižšie z krajín EÚ sa v rebríčku nachádza už len Grécko na 91. mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona