Misia MMF pricestovala na Ukrajinu zhodnotiť plnenie podmienok pomoci

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 07:56 • 2 min
Misia MMF pricestovala na Ukrajinu zhodnotiť plnenie podmienok pomoci

KYJEV - Misia Medzinárodného menového fondu (MMF) dnes pricestovala na Ukrajinu s cieľom zhodnotiť plnenie podmienok záchranného programu za vyše 17 miliárd USD. Uviedlo to pre agentúru TASS ukrajinské ministerstvo financií, podľa ktorého misia zotrvá v Kyjeve dva až tri týždne, prípadne aj dlhšie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Misia MMF začala pracovať dnes a očakáva sa, že tu zotrvá dva až tri týždne. Ak to bude potrebné, toto obdobie sa môže ešte predĺžiť," uviedol zdroj z ministerstva.

 

Fond schválil Ukrajine v marci 4-ročný úver vo výške 17,5 miliardy USD (15,57 miliardy eur), pričom prvú časť pomoci z tohto úverového programu Ukrajina už dostala. Čiastka dosiahla 5 miliárd USD. Podľa agentúry Interfax-Ukraine očakáva Kyjev v tomto roku ešte ďalšie tri tranže.

 

Program MMF je hlavným komponentom širšej pomoci pre Ukrajinu v celkovej výške až okolo 40 miliárd USD. V rámci tohto balíka by chcel Kyjev získať približne 15 miliárd USD prostredníctvom reštrukturalizácie svojho dlhu.

(1 EUR = 1,1239 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies