Misia EÚ začala presúvať svoje úlohy na kosovské orgány

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 13:55 • 2 min
Misia EÚ začala presúvať svoje úlohy na kosovské orgány

PRIŠTINA - Európska únia dnes oznámila, že začala postupne presúvať svoju misiu, zameranú za zabezpečenie zákonnosti v Kosove, na samotné kosovské inštitúcie. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Odteraz sa bude misia známa ako EULEX zameriavať na monitorovanie, inštruktáž a poradenstvo pre kosovské orgány - tieto jej činnosti však budú zacielené na boj proti politickému zasahovaniu a na monitorovanie citlivých prípadov. Nové vyšetrovania trestných prípadov a súdne procesy budú viesť kosovské úrady a iba mimoriadne kauzy budú pridelené personálu Európskej únie.


Misia EULEX, ktorá pomáha Kosovu na jeho ceste k väčšej európskej integrácii v oblasti súdnictva, polície a colníc, sa začala v roku 2008, keď Priština vyhlásila nezávislosť od Srbska.
EULEX bude takisto podporovať rozhovory medzi Kosovom a Srbskom, ktoré neuznáva nezávislosť Kosova, a to v oblastiach súvisiacich s vládou zákona.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies