Mišenku pustili z väzby na pokyn prokuratúry

NETKY.SK • 5 December 2013, 16:11 • 2 min
Mišenku pustili z väzby na pokyn prokuratúry

BRATISLAVA - Vo vyšetrovaní vraždy bosa Petra Čongrádyho sa zmenila dôkazná situácia, preto v stredu prepustili z väzby obvineného Viliama Mišenku.

slovakia

left justify in out

"Keďže došlo k zmene dôkaznej situácie, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry reagoval na novovzniknutú situáciu a rozhodol, že dôvody väzby pominuli," uviedla hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. "Potvrdilo sa to, čo sme celý čas tvrdili, že môj klient nebol v čase skutku tu na Slovensku," povedal agentúre SITA obhajca Viliama Mišenku. Igor Cibula. Podľa neho kľúčový svedok polície, ktorý usvedčuje Viliama M. vo všetkých kauzách, krivo vypovedal. Ako pripomína denník Nový Čas, už v marci vyšlo najavo, že Viliam M. bol v čase likvidácie Čongrádyho v Číne, údajne to dokazovala pečiatka v pase a výpis z policajného systému, ktorý evidoval prekročenie hraníc.

Hneď po stredajšom prepustení z väzby však Viliam Mišenka skončil opäť v rukách polície. "Zobrali ho za skutok vraždy Jozefa Gudábu," potvrdil advokát Cibula. Podľa obhajcu je však v tomto prípade dôkazná situácia identická ako pri Čongrádym. "Obvinenie za Gudábu je založené na tom istom svedkovi, o ktorom sa už preukázalo, že krivo vypovedal," dodal Cibula. Gudábu zabili v Bojnej v okrese Topoľčany v roku 2003. Prípad dozoruje generálna prokuratúra. Či za tento prípad chystá pre Viliama Mišenku návrh na vzatie do väzby, sa nechce vyjadriť. „Vzhľadom na vykonávané procesné úkony nemôžeme poskytnúť bližšie informácie. Ak to procesná situácia dovolí, budeme informovať,“ odkázala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. 

Viliam Mišenka sedel doteraz vo väzbe pre obvinenie z vraždy Čongrádyho, okrem neho z nej obvinili ďalších štyroch ľudí. Sudca Viliama Mišenku poslal za mreže vo februári po tom, ako ho vyhostili z Venezuely na Slovensko. Obvinený je aj v ďalších prípadoch vrážd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies