Mišenka nebol v čase Čongiho vraždy na Slovensku, ale v Číne

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 10:15 • 2 min
Mišenka nebol v čase Čongiho vraždy na Slovensku, ale v Číne

BRATISLAVA - Nové skutočnosti v prípade Viliama Mišenku avizuje dnešné vydanie denníka Nový čas v článku "V čase popravy Čongiho bol v Číne".

slovakia

left justify in out

Ako ďalej uvádza denník, v deň, keď Mišenku priviezli na Slovensko, policajný prezident Tibor Gašpar vyhlásil, že dolapený mal pri sebe jeden slovenský pas a ten mu vo Venezuele zadržali a chceli skartovať. Naše úrady Mišenkovi podľa Gašpara zabezpečili náhradný cestovný doklad, aby ho mohli z juhoamerickej krajiny priviezť do Bratislavy. Teraz Gašpar tvrdí, že náhradný doklad použitý nebol a vystavili ho len pre istotu a Mišenka pricestoval so svojím pravým pasom. Nový čas zistil, že práve tento cestovný doklad dokazuje, že nemusí byť všetko tak, ako tvrdia policajti v obvinení v prípade vraždy mafiánskeho bosa Petra Čongrádyho.

Motívom likvidácie mala byť krádež peňazí z nitrianskej VÚB v roku 1996. Svedok vo výpovedi priznal, že zabezpečil zbrane a podrobne opísal, ako ho Mišenka v deň pred vraždou osobne navigoval z dediny pri Topoľčanoch do Nitry. Mišenkov pas však môže do prípadu vniesť viac svetla. Z cestovného dokladu vyplýva, že v čase popravy nebol na Slovensku, ale v Číne. Mišenkov obhajca Igor Cibula teraz žiada jeho prepustenie na slobodu, uvádza v článku, okrem iného, Nový čas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona