Miroslavovi zmiernili trest za sexuálne zneužitie maloletej dievčiny

NETKY.SK • 15 November 2016, 16:23 • 2 min
Miroslavovi zmiernili trest za sexuálne zneužitie maloletej dievčiny

BANSKÁ BYSTRICA – Trest tri roky odňatia slobody nepodmienečne za sexuálne zneužívanie osoby mladšej ako 15 rokov vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 25-ročného Miroslava Bartoša z Veľkého Krtíša.

slovakia

left justify in out

Bartoš súložil s osobou mladšou ako 15 rokov, hoci poznal jej skutočný vek. Prvostupňový súd uložil Bartošovi sedem rokov väzenia, ale odvolací súd mu trest zmiernil. Bartoš sa na odvolacom konaní pre práceneschopnosť ospravedlnil.


Sex s Monikou, ktorá v tom čase nemala ani trinásť rokov, mal Bartoš v lete 2013. Predstaviteľ rómskych aktivít v regióne sa podieľal na organizovaní súťaže Miss rómske dievča a Monika, ktorá bývala v Čechách s rodičmi, mala o ňu záujem. Zoznámili sa prostredníctvom sociálnej siete a keď Monika prišla do Veľkého Krtíša stretla sa s Bartošom viackrát v byte ženy, ktorá je spriaznená s jeho rodinou. Bartoš však zásadne poprel, že by niečo s Monikou mal. Tvrdil, že je to všetko proti nemu vykonštruované a z jej strany pomsta, pretože on má iné dievča.


Okresný súd vo Veľkom Krtíši uznal Bartoša za vinného a vymeral mu sedem rokov odňatia slobody nepodmienečne. Priťažilo mu, že v minulosti už bol trestaný. Obžalovaný sa voči verdiktu súdu odvolal, požadoval oslobodenie, prípadne doplniť dokazovanie a vypočuť ďalších svedkov.


Odvolací senát prvostupňový rozsudok označil za správny, čo sa týka výroku o vine, ale trest zmiernil zo sedem na tri roky. Prvostupňový súd totiž zohľadnil predchádzajúce tri Bartošove odsúdenia, ale dve z nich boli už zahladené a nemožno na ne prihliadať. Rozhodnutie banskobystrického krajského súdu je právoplatné.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies