Miroslava Ž., obvineného z vraždy v Nitre, pustili z väzby

NETKY.SK • 24 Február 2017, 11:12 • 2 min
Miroslava Ž., obvineného z vraždy v Nitre, pustili z väzby

BRATISLAVA - Miroslava Ž., obvineného z minuloročnej augustovej vraždy v Nitre, pustili z väzby.

slovakia

left justify in out

„Najvyšší súd SR sa stotožnil s názorom sudcu pre prípravne konanie Špecializovaného trestného súdu, že orgány činné v trestnom konaní nepostupovali v súlade s príslušnými ustanoveniami dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd, ústavy a trestného poriadku a nepostupovali v posudzovanej veci s osobitnou starostlivosťou prednostne a urýchlene a neriadili sa dôsledne tým, že väzba v prípravnom konaní môže trvať len nevyhnutný čas,“ potvrdili rozhodnutie súdu pre agentúru SITA z Najvyššieho súdu SR.

Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici rozhodol o jeho prepustení koncom januára. Rozhodnutie nebolo právoplatné, prokurátor podal voči nemu sťažnosť. Dôvodom na prepustenie sú najmä zdravotné problémy obvineného.

Spolu s Miroslavom Ž. je obvinený aj Štefan R. Ten vystrelil z nelegálne držaného samopalu zo vzdialenosti približne 20 metrov na miestneho podnikateľa Dalibora Palatického a trafil ho do hrudníka. Poškodený zraneniu na mieste podľahol. Štefan R. uzavrel s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry dohodu o vine a treste. Návrh na jej schválenie vo štvrtok prokurátor predložil na Špecializovaný trestný súd. Tento obvinený sa k spáchaniu trestného činu priznal a spolupracoval s orgánmi činnými v trestnom konaní pri jeho objasňovaní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies