Miroslava odsúdili za vyhrážanie družke na 18 mesiacov

NETKY.SK • 22 Február 2017, 16:19 • 2 min
Miroslava odsúdili za vyhrážanie družke na 18 mesiacov

BANSKÁ BYSTRICA – Trest jeden a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za nebezpečné vyhrážanie družke Júlii potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 41-ročného Miroslava Adamoviča z Hnúšte. Miroslav nadával a hrozil zabitím Júlii od roku 2012 do marca 2016.

slovakia

left justify in out

Za prečin nebezpečného vyhrážania odsúdil prvostupňový senát Miroslava na 18 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne. Prokurátor sa odvolal a požadoval kvalifikovať jeho konanie ako zločin týrania blízkej osoby a primerane zvýšiť trest. Adamovič sa odvolal, pretože sa cítil nevinný. Krajský súd nevyhovel ani jednému a prvostupňový verdikt potvrdil.

Hlavnú úlohu v celom prípade zohrala družka Júlia, ktorá tvrdila, že Miroslav sa jej vyhrážal. Dôkazy však jeho vinu nepreukázali a Júlia na hlavnom pojednávaní pred senátom Okresného súdu v Rimavskej Sobote odmietla vypovedať. Viacerí svedkovia vrátane učiteľky ich detí však označili Miroslava za zodpovedného otca, ktorý sa o potomstvo staral. Ani lekár nezistil na Júlii nejaké stopy po násilí. Júliu však v Hnúšti poznajú ako osobu, ktorá sa rada zabáva. Júlia druhovi písala do väzenia, ako ho miluje a prosí ho o odpustenie.

Miroslav je už rok vo väzbe a sudca hneď nariadil aj výkon trestu. Podľa obhajcu bude môcť Miroslav požiadať o podmienečné prepustenie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies