Miroslava M. obžalovali z útoku na policajta, vinu odmieta

NETKY.SK • 4 Október 2016, 15:23 • 2 min
Miroslava M. obžalovali z útoku na policajta, vinu odmieta

BRATISLAVA – Na Okresnom súde (OS) Bratislava I sa začalo dnes hlavné pojednávanie v prípade útoku na vyšetrovateľa Policajného zboru, z ktorého je obžalovaný Miroslav M.

slovakia

left justify in out

Na základe rozhodnutia súdu v českom Zlíne si Miroslav M. momentálne odpykáva desaťročný trest odňatia slobody za vydieranie podnikateľov. Na Slovensku okrem dnes prerokovávaného útoku na verejného činiteľa čelí stíhaniam aj pre ďalšie trestné činy na súdoch v Trenčíne a Považskej Bystrici. Miroslav M. je považovaný za silného muža slovenského podsvetia.

 

Okresný súd Bratislava I sa dnes venoval prípadu, ktorý sa stal ešte v roku 2009 v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Bratislave. Podľa obžaloby mal vtedy Miroslav M. udrieť päsťou do hlavy policajného vyšetrovateľa. Obžalovaný svoju vinu popiera.

 

Miroslav M. sa vo svojej rozsiahlej výpovedi zameral najmä na procesnú stránku celého prípadu a upozorňoval podľa jeho názoru na viaceré porušenia jeho práv a ustanovení zákona počas trestného konania. Už menej hovoril o tom, čo sa v miestnosti medzi ním a vyšetrovateľom odohralo. "Počas celého prípravného konania som uvádzal, že skutok nie je možné spáchať tak, ako bol vykonštruovaný a z taktických dôvodov budem vypovedať neskôr," povedal na súde obžalovaný. Policajný vyšetrovateľ vypovedal, že skutok sa stal tak, ako ho predniesol prokurátor v obžalobe. Podľa jeho slov bol v roku 2009 prítomný pri návšteve priateľky a kamaráta obžalovaného u Miroslava M. v Bratislave. O niečom sa rozprávali, potom ho obžalovaný nečakane napadol.

 

"On sa zrazu otočil a udrel ma päsťou do hlavy. Ja som sa uhol, ale aj tak ma úder zasiahol. Celé to trvalo moment. Zakričal som na ostrahu," vypovedal policajný vyšetrovateľ. Na súde dnes vypovedalo aj päť svedkov, dvaja zamestnanci Zboru väzenskej a justičnej stráže, policajt a dve osoby, počas ktorých návštevy u obžalovaného malo dôjsť k napadnutiu vyšetrovateľa.

 

Bývalá priateľka a kamarát obžalovaného tvrdili, že žiaden útok nevideli, zvyšní traja svedkovia vypovedali o udalostiach, ktoré mali nasledovať po skutku. Potvrdili, že poškodený nahlásil napadnutie a strážca zákona si všimol aj stopu po údere na hlave vyšetrovateľa. Súd odročil pojednávanie na 24. januára 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies