Miroslav M., považovaný za bossa, namieta konanie na bratislavskom súde

NETKY.SK • 28 Október 2015, 16:39 • 2 min
Miroslav M., považovaný za bossa, namieta konanie na bratislavskom súde

BRATISLAVA - Miroslav M., považovaný za silného muža slovenského podsvetia, ktorého súd v českom Zlíne poslal na desať rokov do väzenia a ktorý sa od konca mája nachádza vo väzení na Slovensku, namieta proces pred Okresným súdom Bratislava I, kde je obžalovaný z útoku na verejného činiteľa.

slovakia

left justify in out

"Dňa 25. augusta 2015 vykonal Okresný súd Bratislava I informatívny výsluch obžalovaného M. M. Týmto výsluchom boli zistené možné prekážky ďalšieho konania, ktoré namietal samotný obžalovaný. Súd sa s námietkami obžalovaného vysporiadal zisťovaním v Českej republike, a to vo vzťahu k možnému dodatočnému súhlasu s trestným stíhaním obžalovaného. Súd sa taktiež musí vysporiadať s námietkou obžalovaného o nezákonnosti doterajšieho konania vedeného na Okresnom súde Bratislava I. Okresný súd Bratislava I zváži ďalší procesný postup po vyrovnaní sa s námietkami obžalovaného k nezákonnosti konania," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Krajský súd v Zlíne poslal koncom novembra 2013 Miroslava M. na desať rokov do väzenia za vydieranie podnikateľov. Jeho spolupáchatelia si odsedia od troch do 8,5 roka. Informoval vtedy český spravodajský portál Novinky.cz. Obžaloba chcela muža poslať na 11 rokov do väzenia za vydieranie, porušovanie domovej slobody, nedovolené ozbrojovanie a šírenie poplašnej správy. Trestná sadzba bola pritom maximálne 12 rokov.

 

Muža teraz budú stíhať na Slovensku za ďalšie trestné činy. „Na Okresnom súde Bratislava I je obvinený z útoku na verejného činiteľa, ktorého sa mal dopustiť počas výkonu väzby v Bratislave,“ informoval hovorca Adamčiak. Ďalším stíhaniam čelí v Trenčíne a v Považskej Bystrici.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies