Miroslav M. je na Slovensku, postaví sa pred súdy v Trenčíne aj Bratislave

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 12:36 • 2 min
Miroslav M. je na Slovensku, postaví sa pred súdy v Trenčíne aj Bratislave

BRATISLAVA – Miroslav M., považovaný za silného muža slovenského podsvetia, je už na Slovensku. Ako prvý o tom dnes informoval denník Nový Čas.

slovakia

left justify in out

"Dňa 22. mája v dopoludňajších hodinách bola z Českej republiky na územie Slovenska dodaná osoba za účelom výkonu trestu odňatia slobody pre spáchanie trestného činu vydierania, za čo jej bol uložený trest odňatia slobody v trvaní desať rokov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia. Dodanie tejto osoby nezabezpečoval Zbor väzenskej a justičnej stráže," povedal pre TASR Adrián Baláž zo Zboru väzenskej a justičnej stráže.

 

Krajský súd v Zlíne poslal koncom novembra 2013 Miroslava M. na desať rokov do väzenia za vydieranie podnikateľov. Jeho spolupáchatelia si odsedia od troch do 8,5 roka. Informoval vtedy český spravodajský portál Novinky.cz. Obžaloba chcela muža poslať na 11 rokov do väzenia za vydieranie, porušovanie domovej slobody, nedovolené ozbrojovanie a šírenie poplašnej správy. Trestná sadzba bola pritom maximálne 12 rokov.

 

Muža teraz budú stíhať na Slovensku za ďalšie trestné činy. „Na Okresnom súde Bratislava I je obvinený z útoku na verejného činiteľa, ktorého sa mal dopustiť počas výkonu väzby v Bratislave,“ informoval Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu v Bratislave. Ďalším stíhaniam čelí v Trenčíne, či v Považskej Bystrici.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona