Miroslav Lajčák zdôraznil princíp územnej celistvosti Gruzínska

NETKY.SK • 3 September 2012, 06:50 • 2 min
Miroslav Lajčák zdôraznil princíp územnej celistvosti Gruzínska

Miroslav Lajčák zdôraznil princíp územnej celistvosti Gruzínska - Politika Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák sa počas Bledského strategického fóra zišiel na bilaterálnom stretnutí so štátnym ministrom pre

slovakia

left justify in out

imgPodpredseda vlády a minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák sa počas Bledského strategického fóra zišiel na bilaterálnom stretnutí so štátnym ministrom pre euroatlantickú Gruzínska Tornikem Gordadzem. Rokovaniam dominovali najmä témy bilaterálnej spolupráce a problematika európskej integrácie Gruzínska.
      Minister M. Lajčák vyjadril podporu integračným ambíciám Tbilisi a to ako vo vzťahu k EÚ, tak aj k NATO za predpokladu splnenia požadovaných kritérií. „Sme za ďalšie rozširovanie EÚ, ako aj zachovanie princípu otvorených dverí v rámci Severoatlantickej aliancie, pričom oceňujeme prínos a angažovanosť Gruzínska v operáciách NATO,“ zdôraznil počas rozhovoru minister M. Lajčák. Zároveň potvrdil postoj Slovenska, ktoré uznáva územnú celistvosť Gruzínska. „Jednoznačne podporujeme územnú integritu vašej krajiny a nestotožňujeme sa s aktivitami, ktoré by ju spochybňovali,“ zdôraznil v rozhovore s gruzínskym predstaviteľom šéf slovenskej diplomacie.
      V rámci bilaterálnych vzťahov obaja politici deklarovali záujem o prehĺbenie kooperácie, čomu by malo napomôcť aj dobudovanie zmluvno-právnej základne. „Osobitne cítime potrebu úspešne sfinalizovať a podpísať zmluvu o vzájomnej ochrane investícií,“ uviedol minister M. Lajčák. 
      Obaja predstavitelia taktiež prediskutovali otázky možnej vzájomnej podpory kandidatúr v rámci OSN ako aj ďalších medzinárodných organizácií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies